Meest gestelde vragen

Hieronder zijn de meest gestelde vragen over Yakult per rubriek gesorteerd. Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem hier.

 

 

 • Product
  • Wat is Yakult Original?

   Yakult Original is een verrassend lekkere gefermenteerde zuiveldrank met de originele smaak. Ieder flesje Yakult Original bevat minimaal 20 miljard L. casei Shirota bacteriën per flesje. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden.

   Meer weten
  • Bevat Yakult probiotica?

   Ja.

  • Wat is Yakult Light?

   Omdat smaken verschillen is er Yakult Light, een frisse gefermenteerde zuiveldrank met vitamine D & E én minimaal 20 miljard L. casei Shirota bacteriën per flesje. Yakult Light is minder zoet en bevat minder calorieën. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden.

   Meer weten
  • Wat is Yakult Plus?

   Yakult Plus is een gefermenteerde zuiveldrank met een heerlijke smaak én met dat beetje extra. In ieder flesje Yakult Plus zitten minimaal 20 miljard unieke en vertrouwde L. casei Shirota bacteriën, plus vezels en vitamine C. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden.

   Meer weten
  • Is er verschil tussen Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus?

   Yakult Original is de originele smaak. Yakult Light is minder zoet en bevat minder calorieën. Ook bevat Yakult Light vitamine D & E. Yakult Plus bevat ook vezels en vitamine C.

   Meer weten
  • Op welk moment kan ik het best Yakult drinken?

   Op elk moment van de dag. Drink Yakult lekker koud uit de koelkast.

  • Kan ik meer dan een flesje per dag drinken?

   Ja, Yakult is een voedingsmiddel. Meer flesjes per dag drinken, is prima.

 • L. casei Shirota bacterie
  • Wat is de L. casei Shirota bacterie?

   Het is een melkzuurbacterie die de darmen levend bereikt. Met de L. casei Shirota wordt veel onderzoek gedaan en is een van de best onderzochte bacteriestammen ter wereld.

 • Ingrediënten
  • Wat zijn de ingrediënten van Yakult Original, Yakult Light of Yakult Plus?

   Ingrediënten Yakult Original: water, magere melk, glucose-fructosesiroop, suiker, maltodextrine, aroma’s en L. casei Shirota bacteriën. Gekoeld bewaard bevat Yakult Original minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml.

   Ingrediënten Yakult Light: water, magere melk, zoetstof: maltitolsiroop, glucose-fructosesiroop, verdikkingsmiddel: polydextrose, aroma’s, zoetstof: steviolglycosiden (zoetstof van natuurlijke oorsprong), vitamine E, vitamine D en L. casei Shirota bacteriën. Yakult Light is glutenvrij. Gekoeld bewaard bevat Yakult Light minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml.

   Ingrediënten Yakult Plus: water, magere melk, zoetstof: maltitolsiroop, dextrine, glucose-fructosesiroop, aroma’s, vitamine C, zoetstof: steviolglycosiden (zoetstof van natuurlijke oorsprong) en L. casei Shirota bacteriën. Gekoeld bewaard bevat Yakult Plus minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml.

   Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zijn glutenvrij.

   Kijk voor de voedingswaarden op de productpagina’s.

   Meer weten
  • Zijn Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus glutenvrij?

   Ja, allen zijn glutenvrij.

 • Productie
  • Waar wordt Yakult geproduceerd?

   De flesjes Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus die in Nederland en andere Europese landen worden verkocht, zijn geproduceerd in Almere. Wist je dat zelf kunt komen kijken én proeven in de Yakult fabriek? Je kunt ons op afspraak bezoeken van maandag tot en met vrijdag. Maak hier een afspraak voor een rondleiding!

 • Gebruik
  • Is Yakult veilig?

   Ja, de L. casei Shirota van Yakult voldoet aan de internationale veiligheidsstatus en heeft in de Verenigde Staten de Generally Regarded as Safe – status (GRAS) gekregen. Met de L. casei Shirota wordt veel onderzoek gedaan en het is een van de best onderzochte bacteriestammen ter wereld.

  • Kan iedereen Yakult drinken?

   Ja. Alleen consumenten met een (koe)melkallergie kunnen geen Yakult drinken omdat er zuivel/koemelk in zit.

  • Kunnen kinderen ook Yakult drinken?

   Vanaf het moment dat kinderen alles mogen eten en drinken, kunnen ze ook Yakult Original, Yakult Light of Yakult Plus drinken.

  • Kunnen mensen met koemelkallergie Yakult drinken?

   Nee, omdat Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zuivelproducten zijn, kunnen ze helaas niet gedronken worden door mensen met koemelkallergie. Heb je er meer vragen over? Eén van onze diëtisten adviseert je graag. Stel hier je vraag.

  • Kunnen vrouwen die zwanger zijn Yakult drinken?

   Jazeker! Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus kun je ook drinken tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. De L. casei Shirota van Yakult is een veilige bacterie.

  • Ik ben lactose-intolerant. Kan ik Yakult drinken?

   In Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zit inderdaad lactose. Eén van onze diëtisten kan je adviseren bij het gebruik van Yakult.

 • Kopen Yakult
  • Is Yakult alleen in kleine flesjes te koop?

   Ja, Yakult is te koop in flesjes van 65 ml. Dat heeft zowel een praktische als hygiënische reden. Een klein flesje is handig in gebruik. Een grote verpakking zou regelmatig een tijdje open blijven staan waardoor er ook andere bacteriën bij kunnen komen.

  • Waar kan ik Yakult kopen op reis?

   Yakult is in 40 landen en regio’s verkrijgbaar.

   Europa: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Italië, Malta en Zwitserland. Yakult is ook verkrijgbaar in Spanje in Madrid en Barcelona, in Denemarken en in Frankrijk rondom Parijs in de grotere supermarkten.

   Midden-Oosten: Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Bahrein, Qatar, Koeweit

   Azië: Japan, Taiwan, Brunei, China, de Filippijnen, Hong Kong, Indonesië, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam, India

   Zuid-Amerika: Brazilië, Uruguay

   Midden-Amerika: Belize

   Noord-Amerika: Verenigde Staten, Mexico, Canada

   Oceanië: Australië, Nieuw Zeeland

   Yakult Light is verkrijgbaar in Japan, Singapore, Maleisië, Nederland, Italië, België, Luxemburg, Groot Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Taiwan, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en de USA.