Speciaal voor de feestdagen:

Bananenbrood met gepocheerde peer, appelmoes en Yakult

Stap 1.

Schil de peren en dompel ze in water in een middelgrote steelpan.

Stap 2.

Voeg alle andere ingrediënten (citroensap, honing, kaneel- en vanillestokje) toe, breng aan de kook en laat ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur sudderen.

Stap 3.

Bereid ondertussen de appelmoes door de appels te schillen, het klokhuis te verwijderen en de appel in stukjes te snijden om ze vervolgens te pureren met een staafmixer. Breng op smaak met Yakult en citroensap. Als de appelmoes te vloeibaar is, meng er dan wat maïzena door.

Stap 4.

Nu kan het bananenbrood worden gemaakt. Verwarm de oven voor op 180 °C . Prak de geschilde bananen met een vork in een grote kom en meng met de geraspte appels en eieren.

Stap 5.

Meng vervolgens het boekweitmeel en het bakpoeder en bak het vervolgens in een rechthoekige vorm gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Stap 6.

Zodra het bananenbrood is afgekoeld, kan het worden afgemaakt met de gepocheerde peren (in plakken), appelmoes, citroenschil en verse aardbeien.

Ingrediënten

Bananenbrood voor 8 personen
  • 200 g boekweitmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 geraspte appels
  • 2 eieren
  • 1 zakje (1 theelepel) bakpoeder

Gepocheerde peren:

  • 4 peren
  • 4 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels honing
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje

Appelmoes:

  • 2 appels
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 flesje Yakult
  • 1 theelepel maizena

Serveren:

  • Verse Aardbeien
  • Citroenschillen

Tijd

1,5 uur

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per portie

Energie 237 Kcal
Vet 2 g
Koolhydraten 48

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit

Eiwit 5 g
Voedingsvezel 5 g