Speciaal voor de feestdagen:

Boekweit – bosbessenpannenkoekjes met ricotta en Yakult

Stap 1.

Roer de eidooier, amandelmelk, boekweitmeel, bakpoeder en zeezout in een grote kom. Voeg de bosbessen eraan toe en meng voorzichtig door elkaar. Klop het eiwit stijf in een middelgrote (vetvrije) kom en meng voorzichtig door het beslag.

Stap 2.

Zet de kom opzij en meng ondertussen alle ingrediënten voor het glazuur en zet dit in de koelkast totdat de pannenkoeken klaar zijn om te serveren.

Stap 3.

Verhit een kleine pan met ½ eetlepel olie op middelhoog vuur. Doe wat beslag in de pan en bak het ongeveer twee minuten. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak deze twee minuten aan de andere kant. De pannenkoeken moeten goudbruin zijn. Herhaal dit proces. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop, ricotta-suikerglazuur en verse bosbessen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 4 eieren, gescheiden
  • 200 ml amandelmelk
  • 120 gram boekweitmeel
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theeleper zout
  • 1 kopje verse blauwebessen
  • Olie om in te bakken

Glazuur:

  • 200 gram verse ricotta
  • 200 gram Griekse Yoghurt
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 80 g poedersuiker
  • 1 flesje Yakult

Serveer met:

  • Pure ahornsiroop
  • Extra blauwe bessen

Tijd

40 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 467 Kcal
Vet 16 g
Koolhydraten 59 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit

Eiwit 20 g
Voedingsvezel 7 g