Speciaal voor de feestdagen:

Citroen-ontbijtcake met Yakult

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de suiker gedurende vijf minuten in een kom, voeg de olijfolie toe en roer alles tot een geheel.

Stap 2.

Voeg de créme fraîche, citroenschil en citroensap toe en roer het door de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout.

Stap 3.

Vet de springvorm in en vul deze met het deeg en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4.

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen in de vorm. Bereid ondertussen het glazuur door alle ingrediënten samen te mengen. Zodra de cake is afgekoeld, kan het over de cake worden verspreid.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 personen
  • 4 eieren
  • 190 gram kristalsuiker
  • 150 ml olijfolie
  • 180 gram crème fraiche
  • Citroenschil van 3 (biologische) citroenen
  • 2 theelepels citroensap
  • 380 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder (half zakje)
  • 1 snufje zout

Voor het glazuur:

  • 80 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1/2 flesje Yakult

Tijd

60

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per portie

Energie 578 Kcal
Vet 35 g
Koolhydraten 56 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit

Eiwit 10 g
Voedingsvezel 2 g