Coleslaw met Yakult dressing

Ook in deze bekende frisse zomersalade doet Yakult Plus het extra goed. Lekker bij de lunch of BBQ.

Stap 1.

Meng de Yakult Plus, mayonaise, azijn en citroensap door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2.

Meng de kool, wortel en ui door de dressing en schep het goed door elkaar.

Stap 3.

Laat de koolsalade minimaal een paar uur in de koeling staan. Hoe langer het staat, hoe zachter de kool wordt.

Variatietips:

Voeg rozijnen of stukjes ananas toe. Maak de koolsalade kruidig met een beetje omijnzaadjes.

Voor een pittigere variant doe je een theelepel mierikswortel door de dressing.

Ingrediënten

voor 2 - 3 porties
    • 300 gram witte kool (dun gesneden, in kleine reepjes)
    • 50 gram wortel (julienne gesneden)
    • ½ rode ui (fijn gesneden)
  • Voor de dressing:
    • 1 flesje Yakult Plus
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • peper en zout

Tijd

2,5 uur incl. wachttijd

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per protie

Energie 165 kcal
Vet 12,1 g
Koolhydraten 8,6 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit
  • Voedingsvezel

Eiwit 2,7 g
Voedingsvezel 3,9 g
Zout 0,17 g