Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Frambozenijs met Yakult

Is zelf ijs maken moeilijk? Niet met dit recept! In een paar minuten maak je een heerlijk verfrissend nagerecht of een zomers tussendoortje.

Stap 1.

Houd een aantal frambozen apart voor de topping. En doe de overige bevroren frambozen in de blender.

Stap 2.

Voeg Yakult en honing toe.

Stap 3.

Mix het geheel 3-4 minuten op een lage stand tot een gladde massa. En zet het frambozenijs een uur in de vriezer voor een steviger resultaat.

Stap 4.

Schep daarna het geheel nog even om en serveer met de verse frambozen.

Stap 5.

Voor nog wat extra kleur, kun je een blaadje munt toevoegen.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 250 gram diepvriesframbozen
    • 2 flesjes Yakult Original (130 ml)
    • 2 eetlepel honing

*Optioneel:

    • paar blaadjes verse munt

Benodigdheden:

    • blender
    • vriezer
    • lepel
    • spatel

Tijd

15 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 67,74 kcal / 285,53 kJ
Vet 0,03 g
Koolhydraten 13,59 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Eiwit 1,32 g
Voedingsvezel 1,56 g
Zout 0,02 g