
Gehaktballetjes met mais
Opvallend en met een lekkere bite!
Stap 1.
Meng het half-om-half gehakt met de ingrediënten onder A.
Stap 2.
Laat de mais uitlekken, doe het op keukenpapier en dep droog.
Stap 3.
Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een golfbal.
Stap 4.
Meng de maizena van de ingrediënten onder B en de mais, en spreid het mengsel uit op een bord.
Stap 5.
Rol de gehaktballetjes door het maizena-maismengsel en zorg ervoor dat rondom mais zit.
Stap 6.
Leg de balletjes op een bord, doe er plastic folie omheen maar niet te strak. De balletjes worden door het koken iets groter en anders krijgen ze een vreemde vorm.
Stap 7.
Doe ze 5 minuten in de magnetron op 900 W of ‘stoom’ ze 10 minuten. Deze grappige gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, lekker met tomatenketchup, mayonaise of mosterd.
Ingrediënten
- 300 gram half-om-half gehakt
A:
- 2 eetlepels fijngehakte lenteui / bosui
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 1 eetlepel Japanse sake (optioneel)
- 1 theelepel maizena
- 2 theelepels Japanse sojasaus
- 1 ei
- 1/3 – 1/2 theelepel zout
- klein beetje zwarte peper
B:
- 400 gram mais uit blik
- 3 eetlepels maizena
Tijd
25 minuten
Niveau
makkelijk
Voedingswaarde info /
per persoon
Energie | 301 kcal / 1257 kJ |
Eiwit | 19,1 g |
Vet | 15,6 g |
Koolhydraten | 19,1 g |
Voedingsvezel | 3,7 g |
- Eiwit
- Vet
- Koolhydraten