Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Gehaktballetjes met mais

Opvallend en met een lekkere bite!

Kijk hier hoe Makiko ze kookt!

Stap 1.

Meng het half-om-half gehakt met de ingrediënten onder A.

Stap 2.

Laat de mais uitlekken, doe het op keukenpapier en dep droog.

Stap 3.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een golfbal.

Stap 4.

Meng de maizena van de ingrediënten onder B en de mais, en spreid het mengsel uit op een bord.

Stap 5.

Rol de gehaktballetjes door het maizena-maismengsel en zorg ervoor dat rondom mais zit.

Stap 6.

Leg de balletjes op een bord, doe er plastic folie omheen maar niet te strak. De balletjes worden door het koken iets groter en anders krijgen ze een vreemde vorm.

Stap 7.

Doe ze 5 minuten in de magnetron op 900 W of ‘stoom’ ze 10 minuten. Deze grappige gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, lekker met tomatenketchup, mayonaise of mosterd.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 300 gram half-om-half gehakt

A:

    • 2 eetlepels fijngehakte lenteui / bosui
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 eetlepel Japanse sake (optioneel)
    • 1 theelepel maizena
    • 2 theelepels Japanse    sojasaus
    • 1 ei
    • 1/3 – 1/2 theelepel zout
    • klein beetje zwarte peper

B:

    • 400 gram mais uit blik
    • 3 eetlepels maizena

Tijd

25 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 301 kcal / 1257 kJ
Eiwit 19,1 g
Vet 15,6 g
Koolhydraten 19,1 g
Voedingsvezel 3,7 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten