Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Gerookte zalmcake

Gek op sushi? Dan is dit echt iets voor jou!

Zo maakt Makiko deze zalmtaart

Opvallend aanwezig, deze prachtige zalmcake! Volg de stappen, dan staat dit mooie bouwwerk ook zo bij jou op tafel!

Stap 1.

Was de sushirijst met je handen zorgvuldig en langdurig in een vergiet boven een pan. Je zult zien dat het water eerst troebel-witachtig is en je de rijst niet kunt zien. Was de rijst totdat het water wat er af komt doorzichtig is en je de rijst kunt zien. Kook de rijst daarna in 360 ml op een laag vuur in 15 tot 20 minuten gaar. Proef of de rijst gaar is en niet meer hard is, zo niet laat dan nog even staan met heel laag vuur. Japanse rijst kook je altijd met precies dezelfde hoeveelheid water als de rijst.

Stap 2.

Meng de azijn, suiker en zout voor de sushi rijst. Of gebruik kant-en-klare sushi-azijn.

Stap 3.

Als de rijst klaar is, voeg dan de azijnmix toe en meng snel. Dit mengsel zorgt ervoor dat de rijst gaat plakken, dus meng niet te lang. Laat de rijst heel snel afkoelen. Hiervoor kun je ook een waaier gebruiken of zet een föhn op de koele stand.

Stap 4.

Doe keukenfolie in de ronde schaal of vorm. Zo kun je de cake er na afloop makkelijker uit halen.

Stap 5.

Beplak de hele bodem en wanden van de schaal netjes met gerookte zalm en doe daarna de helft van de rijst erop. Verspreid de dungesneden avocado over de rijst.

Stap 6.

Snij de surimi klein en meng dit door de rest van de rijst. Bedek de avocado in de vorm volledig met de rijst-surimimix.

Stap 7.

Doe plastic keukenfolie over de rijst en druk alles goed aan om er een stevige cake van te maken. Haal het plastic van de rijst af en keer de schaal of vorm nu om op een groot bord. Haal de schaal er voorzichtig af en zorg dat er geen plastic keukenfolie aan plakt.

Stap 8.

Garneer de cake met dunne plakjes komkommer en halve cherrytomaatjes. Serveer de gerookte zalmcake net als taart, in mooie stukken. Voeg eventueel naar smaak sojasaus en wasabi toe.

Ingrediënten

    • 360 ml sushirijst (verkrijgbaar in de supermarkt)
    • 40 ml Japanse sushi-azijn of een mix van gewone neutrale azijn, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout.
    • 200 gram gerookte zalm
    • 1 avocado in dungesneden plakjes
    • 4 stukjes surimi (imitatiekrab)
    • ¼ komkommer, in plakjes gesneden
    • 6 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
    • ronde schaal of vorm van ongeveer 15 tot 17 cm doorsnede
    • plastic keukenfolie
    • Japanse sojasaus
    • Japanse wasabi-pasta

Tijd

40 minuten

Niveau

moeilijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 349 kcal / 1464 kJ
Eiwit 19 g
Vet 13,3 g
Koolhydraten 37
Voedingsvezel 2,6

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten