Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Makiko’s gevulde shii-take

Aan de slag met de gevulde shii-take

Stap 1.

Snijd het steeltje van de shii-take af maar gooi de steeltjes niet weg! Snijd de steeltjes en de ui heel fijn en doe dit bij het gehakt. Voeg zout toe en meng goed.

Stap 2.

Doe een beetje bloem in de binnenkant van de shii-take, dan blijft het gehakt beter 'plakken.' Vul dan de shii-take met het gehaktmengsel.

Stap 3.

Verhit de olie in de koekenpan, doe de shii-take met de kant van het gehakt naar beneden in de pan en doe er een deksel op. Draai, als het gehakt gaar is, de shii-take voorzichtig om. Doe alle ingrediënten voor de saus erbij in de pan en meng ze.

Stap 4.

Laat alles op een middelhoog vuur doorkoken totdat de saus is ingedikt en er een laagje op de paddenstoelen zit. Snijd een aantal shii-takes door voor een mooi effect. Serveer met wat peterselie voor een frisgroene uitstraling.

Tip!

Je kunt dit gerecht ook maken zonder de saus. Bak de gevulde paddenstoelen met wat olie en eet ze met een beetje mayonaise of tomatenketchup!

Ingrediënten

voor 4 personen

16 stuks shii-take

  • Voor de vulling:
    • 250 gram half om half gehakt
    • 1 kleine ui
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Voor de saus:
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels sake
    • 2 eetlepels mirin
    • 2 eetlepels suiker
  • Garnering:
    • Peterselie

Tijd

60 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 221 kcal / 921 kJ
Eiwit totaal 14,9 g
Vet totaal 13,8 g
Vetzuren totaal verzadigd 4,8 g
Vetzuren enkelv onverz 6,5 g
Vetzuren meerv onverz 1,3 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Koolhydraten totaal 8,4 g
Mono- en disacchariden totaal 6,32 g
Voedingsvezel totaal 2,1 g
Natrium 876 mg