Speciaal voor de feestdagen:

Granola met vers fruit, amandelpuree en Yakult

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng ondertussen de havermout, amandelen, Pecannoten, kokosvlokken, vanille en kaneel in een grote kom.

Stap 2.

Doe de helft van het mengsel in een blender en hak deze grof. Voeg dit mengsel toe in de kom met de resterende muesli.

Stap 3.

Voeg de ahornsiroop en zeezout toe en meng alles goed.

Stap 4.

Verspreid de muesli op twee met papier belegde bakplaten en bak gedurende 30 tot 35 minuten op 170 °C in de voorverwarmde oven.

Stap 5.

Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.

Stap 6.

Meng ondertussen de Yakult met de amandelpasta. Serveer met melk (naar keuze), blauwe bessen en wat Yakult-amandelmelk. De resterende granola kan in een pot bewaard worden.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10 porties
  • 270 gram havermout
  • 200 gram geroosterde amandelen, heel
  • 120 gram Pecannoten, heel
  • 250 gram kokosvlokken
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 240 ml pure ahornsiroop
  • Snufje zeezout
  • 3 eetlepels witte amandelpasta
  • 1 flesje Yakult

Tijd

50 minuten

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per portie

Energie 551 Kcal
Vet 39 g
Koolhydraten 39 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit

Eiwit 12 g
Voedingsvezel 9 g