
Groenten-Nabe
Stap 1.
Snij de Chinese kool, prei en de winterpeen (eerst schillen) in kleine stukjes. Breng het water in de pan aan de kook en voeg alle ingrediënten toe. Doe de dikste groenten als eerste in de pan, deze worden iets langzamer gaar.
Stap 2.
Serveer er twee verschillende dipsausjes bij:
- mix van citroensap en sojasaus.
- satésaus met een beetje ‘Nabe-bouillon’ uit de pan om het te verdunnen.
Suggesties!
Eet dit lekkere gerecht met witte rijst of voeg noedels toe aan de Nabe. Voor extra veel smaak kun je nog groentebouillon toevoegen.
Ingrediënten
- hele of halve Chinese kool
- acht tot tien stuks verschillende paddenstoelen zoals shiitake en oesterzwammen
- twee stuks prei
- een bakje taugé
- een winterpeen
- een bakje tofoe
- een liter water (afhankelijk van de grootte van de stoofpan)
- grote braad- of stoofpan
Tip voor dipsaus
Dipsaus 1, per persoon
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
Dipsaus 2, per persoon
- 1 eetlepel satésaus
Tijd
15 minuten
Niveau
makkelijk
Voedingswaarde info /
per persooon
Energie | 79 kcal / 329 kJ |
Eiwit | 6,7 g |
Vet | 2,4 g |
Koolhydraten | 5,7 g |
Voedingsvezel | 3,9 g |
- Eiwit
- Vet
- Koolhydraten