Yakult gebruikt cookies op haar websites. Wij gebruiken deze cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, voor analytische doeleinden en om content en advertenties op u af te stemmen, op deze website en elders. Als u op Ok klikt, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Gyoza dumplings

Heerlijke Japanse dumplings!

Hoe maak ik gyoza?

Stap 1.

Meng het half-om-half-gehakt, de sake, de sojasaus, suiker, geraspte gember, sesamolie, zout en peper. Voeg eventueel de geperste knoflook toe. Kneed alles goed door tot de mix glad is.

Stap 2.

Schaaf, snijd of hak de broccoli in heel fijne stukjes en voeg toe aan het gehakt-mengsel. Gebruik de stelen nu nog niet, bewaar wel.

Stap 3.

Snijd de prei heel fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel.

Stap 4.

Meng alles nogmaals goed door en doe de vulling op een groot bord of schaal. Maak de vulling plat en verdeel alvast in 30 gelijke porties.

Stap 5.

Zet een kopje water klaar en een lepel om de gyoza vulling op de vellen te doen.

Stap 6.

Doe steeds een bolletje vulling op een gyoza vel, maak de randen van het vel een beetje nat en vouw dicht in een halve maan. Druk de gyoza alleen in het midden aan en plooi de randen links en rechts als een waaier naar het midden toe.

Stap 7.

Verwarm een pan (met antiaanbaklaag!) met de zonnebloem- of arachideolie. Leg de gyoza in de pan en bak ze tot de onderkant mooi lichtbruin is. Pas op voor spatten van de hete olie! Keer de gyoza niet om, de bovenkant wordt namelijk niet gebakken.

Stap 8.

Voeg kokend water toe tot de gyoza voor de helft onder water staan, doe een deksel op de pan of doe er aluminium folie overheen. Laat alles vier minuten stomen.

Stap 9.

Haal het deksel of folie van de pan en laat al het water verdampen. Als het water bijna weg is, voeg dan de sesamolie toe en bak de gyoza door tot de onderkanten mooi bruin en lekker knapperig zijn.

Stap 10.

Maak met een spatel de gyoza voorzichtig los van de bodem van de pan. Leg een bord op de pan en keer de pan met bord en al om zodat alle gyoza in een keer op het bord liggen. De gyoza worden altijd geserveerd met de bruingebakken onderkant naar boven.

Stap 11.

Gebruik voor de dipsaus twee eetlepels sojasaus en een eetlepel azijn. Extra spicy? Doe er wat sambal, Chinese chili-sesamolie of Spaanse peper bij.

Tip!

Snijd de broccolistronk alsnog en kook of stoom deze ‘al dente’. Lekker als groente erbij!

Ingrediënten

Wat heb ik nodig voor 4 personen?
  • Ingrediënten voor de Gyoza vulling
    • 200 g half om half gehakt
    • 1 kleine broccoli
    • 1 prei
    • 2 eetlepels sake
    • 1 theelepel sojasaus
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel geraspte gember
    • ½ eetlepel Chinese sesamolie voor de vulling
    • ½ theelepel zout
    • Snufje peper
    • Optioneel : ½ theelepel geperste knoflook
  • Voor het bakken
    • 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
    • 1 eetlepel sesamolie voor het koken
  • Voor de dipsaus
    • sojasaus
    • azijn

Iets meer bite? Doe er dan sambal, Chinese chili-sesamolie of wat Spaanse peper bij.

Tijd

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 


Energie 423 kcal/ 1766 kJ
Vet 22,1 g
Vetzuren totaal verzadigd 4,9 g
Vetzuren meerv onverz 9,2 g
Koolhydraten 31,9 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Mono en disacchariden 5,7 g
Eiwit 22 g
Voedingsvezel 3,9 g
Natrium 1103 mg
Zout 2,7 g