Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Kip-groenterolletjes

Zo gemaakt en heel fraai om te zien.

Zo ga je te werk om deze geraffineerde rolletjes te maken!

Stap 1.

Snijd de kipkarbonades op het dikste punt open. Maak het vlees zo plat mogelijk en van gelijke dikte. Strooi er zout op.

Stap 2.

Snijd de wortels in reepjes van dezelfde dikte als de sperziebonen. Kook de wortelreepjes en sperziebonen beetgaar in de pan of in de magnetron.

Stap 3.

Doe de wortelreepjes en sperziebonen aan één kant van het kippenvlees, rol het nu zo strak mogelijk op en zet de rolletjes vast met een tandenstoker. Maak er ‘nette’ rollen van en snijd de groenten er aan de zijkanten af.

Stap 4.

Verhit de bakpan, doe er zonnebloemolie in en bak de kip-groenterolletjes rondom mooi goudbruin.

Stap 5.

Haal het vet uit de pan (de kip-groenterolletjes blijven in de pan) met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de saus, doe de sausmix bij de kiprollen in de pan en laat alles verder gaar worden met het deksel op de pan.

Stap 6.

Als de saus niet dik genoeg wordt, haal dan de kip-groenterolletjes uit de pan en verhit de saus even op hoog vuur zodat hij kan indikken.

Stap 7.

Laat de kip-groenterolletjes afkoelen, haal de prikkers eruit en snij ze in kleine plakken van ongeveer 1½ cm dik. Doe er wat saus over en serveer ze.

Ingrediënten

    • 2 kipkarbonaden zonder bot (bij de poelier zijn ze meestal zonder bot)
    • 2 bospenen
    • 4 sperziebonen
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • klein beetje zout
    • tandenstokers

Voor de saus:

    • 4 eetlepels sojasaus
    • 3 eetlepels sake (of water)
    • 1 eetlepel fi jngehakte knofl ook
    • 1 theelepel suiker

Tijd

25 minuten

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 161 kcal / 676 kJ
Eiwit 17,7 g
Vet 7,6 g
Koolhydraten 5,3 g
Voedingsvezel 0,5 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten