Yakult gebruikt cookies op haar websites. Wij gebruiken deze cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, voor analytische doeleinden en om content en advertenties op u af te stemmen, op deze website en elders. Als u op Ok klikt, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Kip Karaage

Smullen van krokante Japanse kipnuggets

Hoe maak ik krokante Japanse kipnuggets Karaage?

Stap 1.

Snijd de kip in hapklare stukken.

Stap 2.

Mix de ingrediënten voor de marinade en doe de stukjes kip erbij. Meng alles goed en laat ongeveer 20 tot 30 minuten in de marinade staan.

Stap 3.

Verwarm de arachideolie in de pan. Gebruik een wok of een diepe bak- of koekenpan. De kip moet in elk geval in de olie kunnen staan en het liefst zelfs ondergedompeld kunnen worden. Verwarm de olie tot ongeveer 170-180 graden. Test de temperatuur door een houten chopstick in de olie te houden. Als er belletjes uit de chopstick komen, dan is de temperatuur goed.

Stap 4.

Terwijl de olie opwarmt, doe je wat tarwebloem in een plastic zak. Doe een voor een de kipstukjes in het zakje en schudt regelmatig om. Strooi na ongeveer vier tot vijf stukjes kip steeds nieuwe tarwebloem in het zakje. Ga zo door tot alle kip bedekt is met bloem. Heb je niet voldoende aan vier eetlepels bloem? Voeg dan wat extra toe.

Stap 5.

Als de temperatuur van de olie goed is (170-180 graden), voeg je de kip toe. Pas op voor spatten! Zijn de kipstukjes helemaal ondergedompeld in de olie, keer ze dan na een minuut en frituur nog een minuut. Laat de kip daarna uitlekken op keukenpapier en laat rusten voor vier á vijf minuten. Gebruik je minder olie, frituur dan beide kanten voor anderhalve minuut. Ook hier eerst goed laten uitlekken en rusten.

Stap 6.

Verhit de olie nu tot ongeveer 180-190 graden. Gebruik de houten chopstick om de temperatuur te testen, als de bubbels iets groter worden, dan is de temperatuur goed.

Stap 7.

Frituur alle kipstukjes opnieuw tot er een krokant laagje op zit. Dat duurt circa twee minuten.

Stap 8.

Serveer de kipnuggets Karaage met een schijfje citroen en wat verse peterselie.

Geniet ervan!

Ingrediënten

Wat heb ik nodig voor 4 personen?
    • 4 malse kippendijenfilets
    • Arachideolie voor het frituren
    • 4 eetlepels tarwebloem

Voor de marinade:

    • 2 eetlepels sake
    • 4 eetlepels sojasaus
    • Beetje geraspte gember
    • 1 eetlepel mirin of 1 theelepel suiker
    • Optioneel 1 of 2 tenen geraspte knoflook

Tijd

Circa 30 minuten

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 279 kcal/ 1172 kJ
Vet 11,5 g
Vetzuren totaal verzadigd 2,5 g
Vetzuren enkelv onverz 5,4 g
Vetzuren meerv onverz 2,6 g
Koolhydraten 11,5 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Mono en disacchariden 6,3 g
Eiwit 32 g
Voedingsvezel 0,9 g
Natrium 682 mg
Zout 1,5 g