
Makiko’s snelle ‘kipfilet met gember’
Makkelijk en lekker, ideaal als je weinig tijd hebt.
Stap 1.
Meng de kip goed door de marinade en laat 15 tot 30 minuten intrekken.
Stap 2.
Zet een wok of grote bakpan op het vuur en doe de zonnebloemolie erbij.
Stap 3.
Haal de kipfilet uit de marinade en bak hem samen met de ui goed gaar.
Stap 4.
Voeg nu de rest van de marinade weer toe en verhit het geheel nog even goed op hoog vuur. Serveer er witte rijst bij.
Ingrediënten
- 3 grote kipfilets, in blokjes van ½ cm dikte
- 1 ui in reepjes van ½ cm dikte
- 1-2 eetlepels zonnebloemolie
Marinade:
- 5 eetlepels Japanse sojasaus (van Kikkoman bijvoorbeeld)
- 3 eetlepels Japanse sake (Japanse rijstwijn)
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel gembersap (rasp een verse gemberwortel en pers het sap eruit)
Tijd
15 minuten en 30 minuten intrekken marinade
Niveau
goed te doen
Voedingswaarde info /
per persoon
Energie | 338 kcal / 1418 kJ |
Eiwit | 42 g |
Vet | 14,7 g |
Koolhydraten | 8,8 g |
Voedingsvezel | 0,4 gr |
- Eiwit
- Vet
- Koolhydraten