Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Makiko’s snelle ‘kipfilet met gember’

Makkelijk en lekker, ideaal als je weinig tijd hebt.

Stap 1.

Meng de kip goed door de marinade en laat 15 tot 30 minuten intrekken.

Stap 2.

Zet een wok of grote bakpan op het vuur en doe de zonnebloemolie erbij.

Stap 3.

Haal de kipfilet uit de marinade en bak hem samen met de ui goed gaar.

Stap 4.

Voeg nu de rest van de marinade weer toe en verhit het geheel nog even goed op hoog vuur. Serveer er witte rijst bij.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 3 grote kipfilets, in blokjes van ½ cm dikte
    • 1 ui in reepjes van ½ cm dikte
    • 1-2 eetlepels zonnebloemolie

Marinade:

    • 5 eetlepels Japanse sojasaus (van Kikkoman bijvoorbeeld)
    • 3 eetlepels Japanse sake (Japanse rijstwijn)
    • ½ eetlepel suiker
    • 1 eetlepel gembersap (rasp een verse gemberwortel en pers het sap eruit)

Tijd

15 minuten en 30 minuten intrekken marinade

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 338 kcal / 1418 kJ
Eiwit 42 g
Vet 14,7 g
Koolhydraten 8,8 g
Voedingsvezel 0,4 gr

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten