Yoga-houdingen deel 1

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Cat/Cow

Yogi Karin: “De eerste houding die we je we willen leren is de Cat/Cow. Door de Cow en Cat pose afwisselend te doen, stretch je je darmen. Deze beweging brengt bloed naar de epitheelcellen, die verantwoordelijk zijn voor je darmwerking.”

Yoga-houdingen deel 1

Downward Facing Dog

Yogi Carsten: ”Maak je ingewanden wakker met deze houding: Downward Facing Dog.  Deze is perfect om je bovenlichaam, maag en heupen te strekken.”

Wide legged forward bend C

Yogi Carsten: ”Deze houding strekt de rug en de binnenkant van de benen, maar opent tegelijkertijd ook de heupen. Let wel op: het is belangrijk om de rug zo lang mogelijk en de voorkant van het lichaam zo open mogelijk te houden. Zorg ervoor dat je jouw hamstrings of je schoudergordel niet over-strekt.”

Half moon

Yogi Karin: ”Een gevorderde houding. Het vergt heel veel oefening, maar versterkt het hele lichaam, met focus op benen, enkels en voeten. Daarnaast test deze houding ook jouw focus en lenigheid. Oefenen maar!”

Tree

Yogi Karin: ”Vergis je niet. Deze houding ziet er heel gemakkelijk uit, maar schijn bedriegt. Het is een hele goede oefening om je evenwicht te trainen. Daarnaast versterkt hij de enkels en verlengt de wervelkolom.”

Crescent

Yogi Karin vertelt: ”De Crescent is een dynamische staande yoga-houding, die de spieren in je hele lichaam gebruikt. Hij rekt en versterkt het onder- en bovenlichaam, terwijl hij stabiliteit en evenwicht creëert. Ideaal om bijvoorbeeld je zaterdag te beginnen!”

Gate

Yogi Karin: ”Vandaag leren we de “Gate”. Deze pose stimuleert de buikorganen en rekt de zijkanten van je romp. Het stimuleert ook je ademhalingsvermogen en bevordert de spijsvertering.”

Chair

“Yogi Carsten vertelt: ”Deze houding ziet er een beetje vreemd uit, maar het is een echte winnaar. De beweging versterkt en stabiliseert de benen, enkels en voeten, maar ook de buikspieren en de onderrug. Nog een tip: je kan de kracht van je dijen vergroten door er een blok of dik boek tussen te knijpen tijdens deze houding.”

Warrior two

Yogi Carsten: ”Vandaag zijn we echte krijgers en oefenen we de Warrior two. Deze  houding is ideaal om je te concentreren en je balans te houden. Daarnaast strek je met deze beweging de binnenkant van de dijen, je liezen, borst, longen en schouders uit en versterk je de benen.”

Half Seated Spinal Twist

Yogi Carsten: ”Deze pose is een tongtwister; namelijk de Half Seated Spinal Twist. Deze beweging helpt je spijsvertering te stimuleren. Zorg ervoor dat je deze twist aan beide zijden uitvoert.”

Forearm Plank

Yogi Karin: ”Om af te sluiten hebben we geen moeilijke pose. Wel eentje die je hele lichaam versterkt. Daarnaast is deze houding ideaal om je polsen niet te belasten bij de plank.”