Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Nabe met gehaktballetjes

Een heerlijke winterse stoofpot met gehaktballetjes, groenten en noedels in romige knoflooksoep.

Stap 1.

Meng alle ingrediënten onder A en kneed goed door totdat het een gladde mix is geworden. Rol daarna kleine gehaktballetjes van 3 cm.

Stap 2.

Verhit de boter (zie ingrediënten onder B) in een mooie grote stoof- of braadpan, voeg de knoflook toe en laat dit op een laag vuur goed doorwarmen zodat de smaak er goed uit trekt. Haal daarna de knoflook uit de pan en zet deze even apart in een bakje

Stap 3.

Nu kunnen de gehaktballetjes in de pan, zet het vuur iets hoger en bak ze goudbruin.

Stap 4.

Voeg de bouillon en de knoflook toe, breng alles aan de kook en laat drie tot vier minuten goed doorwarmen. Haal het schuim van de bouillon af.

Stap 5.

Doe alle groenten onder C erbij en laat alles tussen de 5 à 10 minuten koken op middelhoog vuur.

Stap 6.

Voeg de pakjes noedels toe. Proef even voor de smaak, voeg zout toe als het nodig is. Zet de pan op tafel en smullen maar!

Tip!

Nabe met vis is een aanrader! Vervang de gehakballetjes door vis zoals zalm of een stevige witvis bijvoorbeeld. Snij de vis in kleine stukken en doe deze er als laatste bij. Dan drie tot vier minuten goed gaarkoken.

Ingrediënten

Voor vier personen

A. Voor de gehaktballetjes:

    • 400 gram half-om-half gehakt
    • een lente-ui, fijngesneden
    • twee theelepels sojasaus
    • zout & peper
    • grote braad- of stoofpan

B. Voor de soep:

    • een liter water met een blokje kippenbouillon
    • een teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
    • 30 gram boter
    • zout en peper

C. Voor de Nabe:

    • paar kleingesneden blaadjes spitskool
    • acht tot tien shiitake of oesterzwammen
    • halve winterpeen in schijfjes van 5 mm
    • een prei, in ringen snijden van circa 5 mm
    • 2 zakjes kant-en-klare (kippen-)noedelsoep (meer zakjes mag ook)

Tijd

30 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 481 kcal/2006 kJ
Eiwit 33,8 g
Vet 30,7 g
Koolhydraten 15,7 g
Voedingsvezel 3,6 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten