Nieuwe verpakking!

Vanaf begin april zitten de flesjes in nieuwe stijlvolle verpakkingen (per 8 of 15 flesjes). Daarop staan voortaan ook onze ‘Yakult verhalen’ met leuke en interessante wetenswaardigheden over onze geschiedenis en Japanse achtergrond.
Lees hier alvast een van de verhalen!

Yakult huis aan huis in Japan

Al sinds 1963 verkopen tienduizenden speciaal getrainde ‘Yakult Ladies’ de producten van Yakult huis aan huis of op kantoor. In Japan zijn ze het gezicht van Yakult en hebben in veel regio’s ook een sociale functie. Yakult Ladies bezoeken alleenstaande ouderen om te kijken of het goed met ze gaat en een praatje te maken. Meer weten? Lees en bekijk hier het verhaal achter de Yakult Lady Yukie

De Yakult Lady

Het begon allemaal met een Yakult Lady in Koriyama in Fukushima, Japan. Ze besloot op eigen gelegenheid Yakult producten te gaan bezorgen bij alleenwonende ouderen nadat ze had gehoord dat er iemand zomaar was overleden zonder gemist te worden.

Inmiddels worden deze speciale Yakult Lady bezoeken in heel Japan gedaan. Sinds maart 2017 zijn er zo’n 3090 Yakult Ladies actief die met elkaar op regelmatige basis meer dan 41000 ouderen bezoeken. Ze doen dit op aanvraag van circa 130 lokale gemeenten en andere instellingen in Japan.

Buurtwacht

Tijdens hun dagelijkse bezorgrondes hebben de Yakult Ladies uitstekend zicht op de omgeving en is er weinig dat hen ontgaat. Zo dragen ze bij aan het gevoel van veiligheid en criminaliteitspreventie binnen de gemeente. Yakult Ladies werken hierin samen met 785 lokale gemeenten en politiebureaus en andere organisaties in Japan. Ze hebben zo al een aantal keren melding gemaakt van ongewone situaties bij hun klanten die zelfs tot reddingen hebben geleid.