Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Niku-Jyaga

Japanse stoofschotel met verse groenten, aardappelen en gehakt.

Stap 1.

Schil en snijd de aardappelen en wortel in blokjes. Snijd de ui in repen van een cm dik.

Stap 2.

Doe de aardappelen in een pan met koud water en laat ze 10 minuten staan.

Stap 3.

Bak het rundergehakt in maïsolie op laag vuur. Doe er een eetlepel sake en water of dashi bij als het gehakt bruin aangebraden is. Draai het vuur dan hoog op en schep het schuim weg dat aan de oppervlakte verschijnt. Voeg nu de aardappelen, wortel en ui toe.

Stap 4.

Doe de suiker erbij en roer goed. Voeg daarna een eetlepel sake en de sojasaus toe. Doe het deksel op de pan en kook het 20 minuten op middelhoog vuur. Let op dat het vocht niet te veel verdampt. Voeg als het te droog wordt, wat water toe.

Stap 5.

Laat alles ten minste twee tot drie uur staan in de keuken zodat de smaken goed intrekken en het vlees lekker mals wordt (je kunt het ook een dag van tevoren maken!). Als de pan is afgekoeld, dan kun je deze verder in de koelkast zetten.

Stap 6.

Warm alles, voordat je het gaat eten, nog even goed door met het deksel van de pan, zo kan het vocht nog iets verder verdampen. Smullen maar!

Ingrediënten

2 personen
    • 100 gram rundergehakt
    • 2 eetlepels sake
    • ½ eetlepel maïsolie
    • 2 aardappelen
    • 1 ui
    • halve winterwortel
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 180 cc water of dashi (Japanse bouillon)

Tijd

45 minuten bereidingstijd en 3 uur afkoelen

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

Per persoon

Energie 231,40 kcal / 970,55 kJ
Eiwit 11,73 g
Vet 7,25 g
Vetzuren totaal verzadigd 2,62 g
Vetzuren enkelv onverz cis 2,82 g
Vetzuren meerv onverz 1,10 g

  • Eiwitten
  • Vetten
  • Koolhydraten

Koolhydraten 27,26 g
Mono en disacchariden 17,86 g
Voedingsvezel 2,52 g
Natrium 632,85 mg