Yakult gebruikt cookies op haar websites. Wij gebruiken deze cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, voor analytische doeleinden en om content en advertenties op u af te stemmen, op deze website en elders. Als u op Ok klikt, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Japans snijden

Makiko: ‘Wat ik echt nodig heb om Japans te kunnen koken zijn Japanse sojasaus, dashi (een vis/ zeewierbouillon) en sake (rijstwijn). Maar ook mijn lange kookstokjes zijn onmisbaar. Je kunt er heel gericht iets mee uit een pan halen. En een goed scherp mes. Dat is het belangrijkste gereedschap in de keuken, wat je ook kookt. Ik kan niet zonder. Zelfs als ik op vakantie ga, moet mijn mes altijd mee!’

In Japan houden we van het versieren van gerechten met bijvoorbeeld mooi gesneden groenten in allerlei vormen.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van Makiko met radijs, paprika, ei en leer hoe je een ui heel fijn snijdt.

Chef Ken Osawa van EN Japanese Kitchen en Sake Bar in Amsterdam maakte speciaal voor Yakult een aantal authentieke Japanse gerechten. Bekijk hier een demo van professioneel Japans snijden.