Yakult. Klein flesje met een missie.

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Klein flesje...

…het tegenovergestelde geldt voor onze missie. Het is onze ambitie om met Yakult bij te dragen aan een goede gezondheid. Die passie is er al 85 jaar! In 1935 ontdekte de oprichter de inmiddels wereldberoemde L. casei Shirota bacterie. Inmiddels drinken 40 miljoen mensen in 40 landen de unieke zuiveldrank. En wordt onze missie om veel goeds te verspreiden alleen maar groter.

Die vindt z’n oorsprong in Japan, toen wetenschapper Dr. Shirota in 1935 het allereerste flesje Yakult produceerde. Gezondheid moest beschikbaar zijn voor iedereen vond hij.

De oprichter was een wetenschapper, dus wetenschap zit in ons DNA. 85 jaar na zijn ontdekking zetten honderden wetenschappers zijn onderzoek nog elke dag voort. 

Naast Yakult Original zijn er inmiddels ook de kleintjes Yakult Light en Yakult Plus.  Met elk per flesje 20 miljard unieke L. casei Shirota bacteriën die de darmen levend bereiken. 

De darmen ons tweede brein?

Waar de wetenschapper Dr. Shirota 85 jaar geleden het belang al aangaf, komt er steeds meer aandacht voor de darmen. Ze worden zelfs ons ‘tweede brein’ genoemd, wat wel aangeeft hoe belangrijk ze zijn voor onze algehele gezondheid. Waarom ze die eervolle titel verdienen? Lees hier alles over je darmen & brein!