Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Makiko’s rijst met gemengde paddenstoelen

Makiko’s rijst met gemengde paddenstoelen in 30 minuten op tafel

Stap 1.

Maak de paddenstoelen schoon (vegen of borstelen, niet wassen!) en snijd alles in hapklare stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook heel fijn.

Stap 2.

Kook de Japanse rijst zorgvuldig. Zodra de rijst klaar is, kun je starten met het bakken van de paddenstoelen. Verhit de olijfolie of de boter in de koekenpan. Je kunt ook voor de helft olijfolie gebruiken en de andere helft boter. Doe de paddenstoelen erbij.

Stap 3.

Schep de paddenstoelen goed om in de boter en olijfolie (of een mix), voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak alles samen.

Stap 4.

Voeg de sojasaus toe als de paddenstoelen gaar zijn. Proef en doe er, naar smaak peper en zout overheen. Voeg als laatste de bosui toe.

Stap 5.

Meng de paddenstoelenmix met de warme rijst en serveer direct.

Tip!

Deze paddenstoelensaus is ook lekker bij spaghetti, dan wordt het 'Pasta Japanse stijl'!

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 2 verpakkingen gemengde paddenstoelen
    • 2 tenen knoflook
    • 1 bosui
    • 2 eetlepels olijfolie of dezelfde hoeveelheid boter
    • 2 eetlepels sojasaus
    • zout en peper
    • Japanse rijst (4 porties)

 

Tijd

30 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 308kcal /1299 kJ
Eiwit 7,4 g
Vet 7,5 g*
*waarvan
Vetzuren verzadigd 3,3 g
Vetzuren enkelv onverz 2,9 g
Vetzuren meerv onverz 0,8 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Koolhydraten 51,1 g
Mono en disacchariden 2,5 g
Voedingsvezel 2,7 g
Natrium 148 mg