Missie vanuit wetenschap en onderzoek

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Passie voor wetenschap

De wetenschapper dr. Minoru Shirota bracht na jarenlang onderzoek het eerste flesje gefermenteerde zuiveldrank met probiotica op de markt in Japan. Een gefermenteerde zuiveldrank vol unieke bacteriën die levend aankomen in de darmen. Wetenschap zit in ons DNA. Ontdek hier meer over Yakult en onze missie ‘werken aan een gezonde samenleving’.

Wetenschap zit in ons DNA

Wetenschap is altijd al het hart van het bedrijf Yakult geweest!  Wist je dat er ongeveer 250 wetenschappers werken bij het Yakult Central Institute in Japan en het Yakult Europese Research Centre in Gent? Zij houden zich elke dag bezig met onderzoek en innovatie.  

Wetenschappelijk onderzoek

Inmiddels zijn er ruim 500 onderzoeken over de rol en eigenschappen van de LcS-bacterie gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. 

Door deze onderzoeken hebben we in diverse landen w.o. Zwitserland, goedkeuring gekregen om bepaalde gezondheidsclaims te gebruiken.  In 1995 was  Yakult  zelfs een van de eerste producten die in Japan de ‘Food for  Specified Health Use’ (FOSHU)  status kreeg.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek 

Naast het uitvoeren van  eigen onderzoek, ondersteunt  Yakult ook onafhankelijk onderzoek in universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra overal ter wereld om,  in samenwerking met wetenschappers en gezondheidsprofessionals,  tot nieuwe inzichten te komen.

De experts bij Yakult Nederland

Op de wetenschappelijke afdeling bij Yakult in Nederland werken diëtisten en wetenschappers die zich bezighouden met onderzoek en het delen van kennis met professionals op het gebied van probiotica, microbiota en de rol van de darmen als ‘tweede brein’.

Vraag het aan een van onze diëtisten

Ook diëtisten, met al hun specifieke kennis over gezonde voeding, maken deel uit van ons team van experts. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@yakult.nl of 0800-2348888. Kijk ook eens bij de meest gestelde vragen.

Exclusief voor zorgprofessionals

Ben je gezondheids- professional en wil je meer weten over wetenschappelijk onderzoek? Bezoek dan de website van de wetenschappelijke afdeling.

Yakult in de ruimte 

In samenwerking met ‘Japan Aerospace Exploration Agency’ is Yakult in 2017 een project gestart om te kijken hoe de unieke bacterie in Yakult het menselijk lichaam beïnvloedt. Er wordt gedacht dat de hoeveelheden bacteriën in je darmen veranderen als astronauten eenmaal in de ruimte zijn.

Met het oog op toekomstige ruimtereizen is dit iets waar we meer over willen weten. Yakult heeft de L. casei Shirota bacterië gevriesdroogd en zes maanden lang in capsules bewaard bij normale temperaturen. Deze capsules met L. casei Shirota bacteriën kunnen door een onbemand voertuig naar het Internationale Ruimte Station (ISS) worden gebracht om door de astronauten te worden ingenomen.