Citroen-ontbijtcake met Yakult

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de suiker gedurende vijf minuten in een kom, voeg de olijfolie toe en roer alles tot een geheel.

Stap 2.

Voeg de créme fraîche, citroenschil en citroensap toe en roer het door de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout.

Stap 3.

Vet de springvorm in en vul deze met het deeg en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4.

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen in de vorm. Bereid ondertussen het glazuur door alle ingrediënten samen te mengen. Zodra de cake is afgekoeld, kan het over de cake worden verspreid.

Ingrediënten:

Voor 10 personen
  • 4 eieren
  • 190 gram kristalsuiker
  • 150 ml olijfolie
  • 180 gram crème fraiche
  • Citroenschil van 3 (biologische) citroenen
  • 2 theelepels citroensap
  • 380 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder (half zakje)
  • 1 snufje zout
  • Voor het glazuur: 80 gram poedersuiker 100 gram roomkaas 100 gram boter (kamertemperatuur) 1/2 flesje Yakult

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
578 Kcal
Vet
35 g
Koolhydraten
56 g
Eiwit
10 g
Voedingsvezel
2 g