Coleslaw met Yakult dressing

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Deze frisse salade is een heerlijk bijgerecht en past bij lekkere zomerse gerechten. Met onze variatietips smaakt dit gerecht telkens net een beetje anders, maar minstens net zo lekker.

Stap 1.

Meng de Yakult Plus, mayonaise, azijn en citroensap door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2.

Meng de kool, wortel en ui door de dressing en schep het goed door elkaar.

Stap 3.

Laat de koolsalade minimaal een paar uur in de koeling staan. Hoe langer het staat, hoe zachter de kool wordt.

Variatietips:

Voeg rozijnen of stukjes ananas toe. Kruid de koolsalade met komijnzaad.

Voor een pittigere variant doe je een theelepel mierikswortel door de dressing.

Ingrediënten:

Voor 2-3 portie
  • 300 gram witte kool (dun gesneden, in kleine reepjes)
  • 50 gram wortel (julienne gesneden)
  • ½ rode ui (fijn gesneden)
  • Voor de dressing: 1 flesje Yakult Plus, 2 eetlepels mayonaise,1 eetlepel azijn, 1 eetlepel citroensap, peper en zout

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
165 kcal
Vet
12,1 g
Koolhydraten
8,6 g
Eiwit
2,7 g
Voedingsvezel
3,9 g
Zout
0,17 g