Coleslaw met Yakult dressing

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng de Yakult Plus, mayonaise, azijn en citroensap door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2.

Meng de kool, wortel en ui door de dressing en schep het goed door elkaar.

Stap 3.

Laat de koolsalade minimaal een paar uur in de koeling staan. Hoe langer het staat, hoe zachter de kool wordt.

Variatietips:

Voeg rozijnen of stukjes ananas toe. Maak de koolsalade kruidig met een beetje komijnzaadjes.

Voor een pittigere variant doe je een theelepel mierikswortel door de dressing.

Ingrediënten:

Voor 2-3 portie
  • 300 gram witte kool (dun gesneden, in kleine reepjes)
  • 50 gram wortel (julienne gesneden)
  • ½ rode ui (fijn gesneden)
  • Voor de dressing: 1 flesje Yakult Plus, 2 eetlepels mayonaise,1 eetlepel azijn, 1 eetlepel citroensap, peper en zout

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
165 kcal
Vet
12,1 g
Koolhydraten
8,6 g
Eiwit
2,7 g
Voedingsvezel
3,9 g
Zout
0,17 g