Recepten

Frambozenijs met Yakult

Dit lekkere zelfgemaakte frambozenijs met Yakult is het perfecte dessert op een warme zomerdag, maar is ook heerlijk als verkoelend tussendoortje. Zo goed, dat je eigenlijk altijd een voorraadje in de vriezer wil hebben...

4 porties

15 min exclusief minimaal 1 uur invriezen

Ingrediënten:

  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 2 flesjes Yakult Original (130 ml)
  • 2 eetlepels honing
  • *Optioneel: paar blaadjes verse munt
  • blender

Bereiding:

  • 1 Houd een aantal frambozen apart voor de topping. Doe de rest van de diepvriesframbozen in de blender.
  • 2 Voeg Yakult en honing toe.
  • 3 Mix alles 3 tot 4 minuten op een lage stand en maak er een mooi glad mengsel van. Zet de kom tenminste een uur in de vriezer voor steviger frambozenijs.
  • 4 Schep het ijs even om en garneer met de extra frambozen uit stap 1.
  • 5 Leg er voor nog wat extra kleur en frisheid een blaadje munt op.