Meng het gemengd gehakt met de ingrediënten onder A.
Laat de maïs uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een golfbal.
Meng de maizena van de ingrediënten onder B en de maïs, en spreid het mengsel uit op een bord.
Rol de gehaktballetjes door het maizena-maïsmengsel en zorg ervoor dat de maïs mooi rondom het vleesballetje zit.
Leg de balletjes op een bord, doe er plastic folie omheen maar niet te strak. De balletjes worden tijdens het garen iets groter en anders krijgen ze een vreemde vorm.
Leg ze 5 minuten in de microgolfoven op 900 W of ‘stoom’ ze 10 minuten. Deze grappige gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, lekker met tomatenketchup, mayonaise of mosterd.
Niks missen van onze activiteiten? Alles lezen over Yakult en als eerste kans maken op win-acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!