Recepten

Granola met vers fruit, amandelpuree en Yakult

Op zoek naar een beetje variatie bij je ontbijt om goed wakker te worden? Met dit vrolijke en knapperige recept vol noten en havermout begint jouw dag extra goed. En zo lekker die zelfgemaakte granola...!

Wil je meer weten van Stella, volg dan haar blog.

10 porties

90 min

Ingrediënten:

  • 270 g havermout
  • 200 g geroosterde amandelen, heel
  • 120 g pecannoten, heel
  • 250 g kokosvlokken
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 240 ml pure ahornsiroop
  • Snufje zeezout
  • 3 eetlepels witte amandelpasta
  • 1 flesje Yakult Original
  • blender
  • oven

Bereiding:

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de havermout, amandelen, pecannoten, kokosvlokken, vanille en kaneel in een grote kom.
  • 2 Doe de helft van het mengsel in de blender en hak alles grof. Doe daarna de twee mengsels samen in één kom.
  • 3 Voeg de ahornsiroop en zeezout toe en meng alles goed.
  • 4 Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verspreid de muesli hierover. Bak voor 30 tot 35 minuten op 170 ℃ in een voorverwarmde oven.
  • 5 Haal de granola nu uit de oven en laat afkoelen.
  • 6 Meng Yakult met de amandelpasta. Serveer met melk (naar keuze), blauwe bessen en wat Yakult-amandelmelk. Heb je granola over? Bewaar het in een pot voor de volgende keer.