Japanse aardappelsalade

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Schil de aardappels en kook ze gaar in water.

 

Stap 2.

Kook de winterwortel en sperziebonen kort in de microgolfoven, 2-3 minuten op 900 W of een paar minuten in water.

 

Stap 3.

Snij het ei en de avocado in kleine stukjes.

 

Stap 4.

Pureer de gekookte aardappels en meng ze dan goed met alle andere ingrediënten.
Je kan naar eigen smaak ook weer wasabi toevoegen.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 2 grote aardappels
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels winterwortel in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kleingesneden sperziebonen
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 cm wasabi uit een tube (Japanse mosterd)
  • ½ eetlepel sojasaus

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
152 kcal / 631 kJ
Eiwitten
2,9 g
Vetten
12,1 g
Koolhydraten
6,9 g
Vezels
2,1 g