Snijd de kip in hapklare stukken.
Mix de ingrediënten voor de marinade en doe de stukjes kip erbij. Meng alles goed en laat ongeveer 20 tot 30 minuten in de marinade staan.
Verwarm de arachideolie in de pan. Gebruik een wok of een diepe bak- of koekenpan. De kip moet in elk geval in de olie kunnen staan en het liefst zelfs ondergedompeld kunnen worden. Verwarm de olie tot ongeveer 170-180 graden. Test de temperatuur door een houten chopstick in de olie te houden. Als er belletjes uit de chopstick komen, dan is de temperatuur goed.
Terwijl de olie opwarmt, doe je wat tarwebloem in een plastic zak. Doe een voor een de kipstukjes in het zakje en schudt regelmatig om. Strooi na ongeveer vier tot vijf stukjes kip steeds nieuwe tarwebloem in het zakje. Ga zo door tot alle kip bedekt is met bloem. Heb je niet voldoende aan vier eetlepels bloem? Voeg dan wat extra toe.
Verhit de olie nu tot ongeveer 180-190 graden. Gebruik de houten chopstick om de temperatuur te testen, als de bubbels iets groter worden, dan is de temperatuur goed.
Frituur alle kipstukjes opnieuw tot er een krokant laagje op zit. Dat duurt circa twee minuten.
Serveer de kipnuggets Karaage met een schijfje citroen en wat verse peterselie.
Niks missen van onze activiteiten? Alles lezen over Yakult en als eerste kans maken op win-acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!