Makiko’ s rijst met gemengde paddenstoelen

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Maak de paddenstoelen schoon (vegen of borstelen, niet wassen!) en snijd alles in hapklare stukjes. Snijd de jonge ui in ringetjes en hak de knoflook heel fijn.

 

Stap 2.

Kook de Japanse rijst zorgvuldig. Zodra de rijst klaar is, kun je starten met het bakken van de paddenstoelen. Verhit de olijfolie of de boter in de pan. Je kunt ook voor de helft olijfolie gebruiken en de andere helft boter. Doe de paddenstoelen erbij.

Stap 3.

Schep de paddenstoelen goed om in de vetstof, voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak alles samen.

Stap 4.

Voeg de sojasaus toe als de paddenstoelen gaar zijn. Proef en doe er, naar smaak, peper en zout bij. Voeg als laatste de fijngesneden ui toe.

Stap 5.

Meng de paddenstoelenmix met de warme rijst en serveer direct.

 

Tip!

Deze paddenstoelensaus is ook lekker bij spaghetti, dan wordt het ‘Pasta Japanse stijl’!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 500g gemengde paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout en peper
  • Japanse rijst (4 porties)

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
308kcal /1299 kJ
Eiwitten
7,4 g
Vetten
7,5 g
waarvan vetzuren verzadigd
3,3 g
Koolhydraten
51,1 g
Mono en disacchariden
2,5 g
Vezels
2,7 g
Natrium
148 mg