Vanille boekweitwafels met vers fruit en Yakult

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng voor het glazuur de mascarpone, citroensap, citroenschil, poedersuiker en Yakult en zet dit apart.

Stap 2.

Roer voor de wafels het boekweitmeel, bakpoeder, zeezout, vanillepoeder en kokossuiker in een grote kom.

Stap 3.

Voeg de amandelmelk, kokosolie en eidooier toe aan het mengsel en roer dit goed door.

Stap 4.

Klop de eiwitten stijf in een middelgrote kom en spatel dit door het mengsel.

Stap 5.

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje olie. Doe wat mengel (afhankelijk van de grootte van het wafelijzer) in het wafelijzer en bak de wafels ongeveer twee minuten. Verwijder de wafel uit het wafelijzer en herhaal dit met het resterende mengsel.

Stap 6.

Plaats de wafels op een bord en serveer samen met de mascarpone, vers fruit, munt en de ahornsiroop.

Ingrediënten:

Voor 6 personen
  • 240 gram boekweitmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 eetlepels kokossuiker
  • 500 ml amandelmelk
  • 3 eieren gescheiden
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • Glazuur: 250 g mascarpone, citroenschil, 3 eetlepels poedersuiker, 1 flesje Yakult, ½ citroensap, vers fruit, verse munt & pure ahornsiroop

Informatie voedingstabel

/ per portie
Energie
421 Kcal
Vet
20 g
Koolhydraten
45 g
Eiwit
15 g
Voedingsvezel
4 g