Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Makiko’s salade met paddenstoelendressing van champignons, shii-take en oesterzwammen

Hoe maak ik deze salade met paddenstoelendressing?

Stap 1.

Maak de champignons schoon (vegen of borstelen, niet wassen!) en snijd ze in stukjes. Scheur de oesterzwammen in hapklare stukjes. Snijd de steeltjes van de shii-take af en snijd de zachte delen van het steeltje fijn. Snijd de shii-take in reepjes.

Stap 2.

Meng de azijn, sojasaus en suiker.

Stap 3.

Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan op een laag vuur en doe de knoflook er in. Laat even fruiten. Zet het vuur hoger, voeg de paddenstoelen toe en roerbak ze.

Stap 4.

Doe, als de paddenstoelen gaar zijn, het azijn-sojasaus-suiker mengsel in de pan, en strooi er wat peper en zout over.

Stap 5.

Doe de slablaadjes (en eventueel de gekookte groenten) in een schaal en giet de dressing eroverheen.

Tip!

Als je wilt, kun je ook wat gehakte bacon toevoegen. Bak eerst de bacon in een pan zonder olie of boter, en voeg dan de knoflook en paddenstoelen toe.
Geniet ervan!

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 1 pak champignons
    • 1 pakje shii-take
    • 1 pak oesterzwammen
    • 1 teen knoflook 
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • 2 eetlepels sojasaus  
    • 1 eetlepel suiker
    • zout en peper 
    • verse slablaadjes
    • koude gekookte groenten, zoals broccoli, bloemkool etc. zijn ook heerlijk om hierbij te serveren!

Tijd

40 minuten

Niveau

goed te doen

Voedingswaarde info / 

per persooon

Energie 71 kcal / 293 kJ
Eiwit totaal 4,0 g
Vet totaal 3,4 g
Vetzuren totaal verzadigd 0,5 g
Vetzuren enkelv onverz 1,8 g
Vetzuren meerv onverz 0,7 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Koolhydraten totaal 4,9 g
Mono- en disacchariden totaal 4,6 g
Voedingsvezel totaal 2,6 g
Natrium 146 mg