Yakult gebruikt cookies op haar websites. Wij gebruiken deze cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden, voor analytische doeleinden en om content en advertenties op u af te stemmen, op deze website en elders. Als u op Ok klikt, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Sinds 1935, een klein flesje met veel ervaring…

In 1930 slaagde dr. Shirota er na een langdurig en gecompliceerd proces inderdaad in lactobacillen te isoleren en te cultiveren die sterk genoeg waren om levend aan te komen in de darmen.

Deze bijzondere bacteriestam is naar hem vernoemd: Lactobacillus casei Shirota. De geschiedenis van Yakult begint in 1935. In dat jaar ontwikkelde Shirota voor het eerst de nu wereldberoemde zuiveldrank met een hoge concentratie levende Lactobacillus casei Shirota bacteriën. In 1955 richtte dr. Shirota ook het Yakult Centraal Microbiologisch Instituut in Kyoto op, nog steeds een zeer gerenommeerd onderzoeksinstituut. Hier heeft hij zijn hele leven gewerkt.