Yakult Sinterklaastaart

Met deze bijzondere Yakult cheesecake met kruidnoten van Culinessa heb je eigenlijk geen andere surprise meer nodig. Hoor wie klopt daar kinderen…? ‘t is de mixer zeker!

 

De Sinterklaastaart van Culinessa

Vanessa, van Culinessa.com blogt graag over haar culinaire passies. Als mama van twee kinderen maakt ze recepten voor het hele gezin waarbij het vooral gaat om gerechten bereiden met goede ingrediënten en een dosis liefde. Speciaal voor Yakult gingen zij aan de slag met het maken van dit feestelijk recept, voor jong en oud.

Stap 1.

Verkruimel de kruidnoten. Smelt de boter en giet dit bij de verkruimelde kruidnoten. Meng het door elkaar, doe het mengsel in de springvorm, druk het stevig aan en maak glad met de bolle kant van een lepel.

Stap 2.

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Was een citroen en rasp de schil. Pers nu de twee citroenen uit en verhit het citroensap en de rasp in een steelpan en voeg de suiker toe.
Wanneer de suiker is opgelost, neem je de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, roer deze door het warme citroensap en laat het vervolgens staan.

Stap 3.

Roer in een andere kom de mascarpone los met de vanille extract. Snijd een (half) vanillestokje open, schraap met een mes het merg eruit en voeg dit aan de mascarpone toe.
Voeg hierna ook al roerend (of mixend) de Yakult en het citroenmengsel toe. Doe in delen de slagroom erbij en meng het goed door elkaar.

Stap 4.

Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de taart garneren met wat je leuk vindt zoals op de foto of gebruik anders koekkruimels, een beetje citroenrasp en wat rood fruit (bijvoorbeeld frambozen).

Variatietips:

* Wil je liever geen gelatine gebruiken, gebruik dan agar agar.

** Om een strakke rand te krijgen kun je als de taart een aantal uren in de koelkast is opgesteven, de buitenkant van je springvorm verhitten met een brander. Zo haal je heel makkelijk de taart los van de bodem.

Ingrediënten

Wat zit erin?
  • 175 gram kruidnoten/speculaasjes
  • 80 gram boter
  • 2 biologische citroenen (en eventueel nog 1 voor de garnering)
  • 6 witte gelatineblaadjes
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 flesjes Yakult
  • 150 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone

Tijd

2,5 uur inclusief 2 uur opstijven in de koelkast

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info /