
Hollands-Japanse spruitjes in mosterd-mayonaisesaus
Zo net na de vorst zijn de Hollandse spruitjes op hun best. Echte seizoensgroenten dus!
Stap 1.
Maak de spruitjes schoon en snijd een kruis in de onderkant. Hierdoor koken de spruitjes sneller en nemen ze de smaak van de saus beter op.
Stap 2.
Meng de mayonaise, mosterd, azijn en sojasaus.
Stap 3.
Doe de spruiten in kokend water en kook ze kort met een beetje zout. Ze moeten “al dente” (beetgaar) zijn. Laat de spruiten goed uitlekken en doe ze in een kom. Meng ze goed met de saus.
Stap 4.
Laat ze even staan en draai ze af en toe om. De spruitjes kunnen zowel koud als warm gegeten worden.
Ingrediënten
- 20 spruitjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel Japanse of Engelse mosterd
- 1 theelepel azijn
- 1 à 2 theelepels sojasaus
Tijd
20 minuten
Niveau
makkelijk
Voedingswaarde info /
per persoon
Energie | 119,07 kcal / 494,08 kJ |
Eiwit | 1,75 g |
Vet | 9,59 g |
Vetzuren totaal verzadigd | 1,16 g |
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis | 3,66 g |
Vetzuren meervoudig onverzadigd | 4,05 g |
- Eiwitten
- Vetten
- Koolhydraten
Koolhydraten | 5,21 g |
Mono en disacchariden | 2,72 g |
Voedingsvezel | 2,63 g |
Natrium | 198,26 mg |