Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Hollands-Japanse spruitjes in mosterd-mayonaisesaus

Zo net na de vorst zijn de Hollandse spruitjes op hun best. Echte seizoensgroenten dus!

Stap 1.

Maak de spruitjes schoon en snijd een kruis in de onderkant. Hierdoor koken de spruitjes sneller en nemen ze de smaak van de saus beter op.

Stap 2.

Meng de mayonaise, mosterd, azijn en sojasaus.

Stap 3.

Doe de spruiten in kokend water en kook ze kort met een beetje zout. Ze moeten “al dente” (beetgaar) zijn. Laat de spruiten goed uitlekken en doe ze in een kom. Meng ze goed met de saus.

Stap 4.

Laat ze even staan en draai ze af en toe om. De spruitjes kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Ingrediënten

2 personen
    • 20 spruitjes
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel Japanse of Engelse mosterd
    • 1 theelepel azijn
    • 1 à 2 theelepels sojasaus

Tijd

20 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 119,07 kcal / 494,08 kJ
Eiwit 1,75 g
Vet 9,59 g
Vetzuren totaal verzadigd 1,16 g
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis 3,66 g
Vetzuren meervoudig onverzadigd 4,05 g

  • Eiwitten
  • Vetten
  • Koolhydraten

Koolhydraten 5,21 g
Mono en disacchariden 2,72 g
Voedingsvezel 2,63 g
Natrium 198,26 mg