Yakult gebruikt cookies op haar websites. Deze cookies worden gebruikt voor analytische doeleinden en om uw voorkeuren en interesses te onthouden. Door verder gebruik van de website, accepteert u het gebruik van cookies zoals beschreven in het privacybeleid. Ok

Tofoe- en tonijnnuggets

Onweerstaanbaar lekkere mini-burgers

Wat heb je nodig voor deze Japanse nuggets?

Stap 1.

Verhit de tofoe circa 2 minuten in de magnetron, zo verliest hij wat extra vocht. Laat de tofoe afkoelen, dep droog en laat verder uitlekken op keukenpapier.

Stap 2.

Doe de tofoe in de plastic zak samen met alle andere ingrediënten, behalve de mayonaise en de wasabi-pasta. Maak de zak dicht, kneed en mix alle ingrediënten goed door elkaar.

Stap 3.

Maak van het mengsel uit de zak zoveel mogelijk kleine hamburgertjes (nuggets). Dit kan lastig zijn omdat de mix vrij dun blijft en de nuggets uit elkaar vallen. Als je de nuggets eenmaal aan een kant gefrituurd hebt, worden ze prima handelbaar!

Stap 4.

Doe een klein laagje zonnebloemolie in de pan (de nuggets moeten er voor de helft in onder kunnen staan), verhitten en frituur de nuggets er nu in.

Stap 5.

Mix de mayonaise en de Japanese wasabipasta voor het sausje.

Tip!

Ook lekker met alleen mayonaise of tomatenketchup of een mix daarvan.

Ingrediënten

    • 1 grote, sterke plastic boterham- of diepvrieszak
    • 1 pakje tofoe (naturel, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
    • 1 blikje tonijn in water, giet het water zoveel mogelijk af
    • 1 bosui/lenteui, heel klein gesneden
    • 1 theelepel pindakaas
    • 1½ theelepel maïzena
    • 2 eetlepels Japanse sojasaus
    • ½ theelepel suiker
    • ½ theelepel zout
    • zonnebloemolie
    • mayonaise
    • Japanse wasabi-pasta

Tijd

30 minuten

Niveau

moeilijk

Voedingswaarde info / 

per persoon

Energie 171 kcal / 713 kJ
Eiwit 14,6 g
Vet 10,3 g
Koolhydraten 4,6 g
Voedingsvezel 0,5 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten