
Tofoe- en tonijnnuggets
Onweerstaanbaar lekkere mini-burgers
Stap 1.
Verhit de tofoe circa 2 minuten in de magnetron, zo verliest hij wat extra vocht. Laat de tofoe afkoelen, dep droog en laat verder uitlekken op keukenpapier.
Stap 2.
Doe de tofoe in de plastic zak samen met alle andere ingrediënten, behalve de mayonaise en de wasabi-pasta. Maak de zak dicht, kneed en mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Stap 3.
Maak van het mengsel uit de zak zoveel mogelijk kleine hamburgertjes (nuggets). Dit kan lastig zijn omdat de mix vrij dun blijft en de nuggets uit elkaar vallen. Als je de nuggets eenmaal aan een kant gefrituurd hebt, worden ze prima handelbaar!
Stap 4.
Doe een klein laagje zonnebloemolie in de pan (de nuggets moeten er voor de helft in onder kunnen staan), verhitten en frituur de nuggets er nu in.
Stap 5.
Mix de mayonaise en de Japanese wasabipasta voor het sausje.
Tip!
Ook lekker met alleen mayonaise of tomatenketchup of een mix daarvan.
Ingrediënten
- 1 grote, sterke plastic boterham- of diepvrieszak
- 1 pakje tofoe (naturel, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
- 1 blikje tonijn in water, giet het water zoveel mogelijk af
- 1 bosui/lenteui, heel klein gesneden
- 1 theelepel pindakaas
- 1½ theelepel maïzena
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- ½ theelepel suiker
- ½ theelepel zout
- zonnebloemolie
- mayonaise
- Japanse wasabi-pasta
Tijd
30 minuten
Niveau
moeilijk
Voedingswaarde info /
per persoon
Energie | 171 kcal / 713 kJ |
Eiwit | 14,6 g |
Vet | 10,3 g |
Koolhydraten | 4,6 g |
Voedingsvezel | 0,5 g |
- Eiwit
- Vet
- Koolhydraten