Speciaal voor de feestdagen:

Vanille boekweitwafels met vers fruit en Yakult

Stap 1.

Meng voor het glazuur de mascarpone met de yoghurt, citroensap, citroenschil en Yakult en zet dit apart.

Stap 2.

Roer voor de wafels het boekweitmeel, bakpoeder, zeezout, vanillepoeder en kokossuiker in een grote kom.

Stap 3.

Voeg de amandelmelk, kokosolie en eidooier toe aan het mengsel en roer dit goed door.

Stap 4.

Klop de eiwitten stijf in een middelgrote kom en spatel dit door het mengsel.

Stap 5.

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje olie. Doe wat mengel (afhankelijk van de grootte van het wafelijzer) in het wafelijzer en bak de wafels ongeveer twee minuten. Verwijder de wafel uit het wafelijzer en herhaal dit met het resterende mengsel.

Stap 6.

Plaats de wafels op een bord en serveer samen met de mascarpone, vers fruit, munt en de ahornsiroop.

Ingrediënten

Voor 6 personen
  • 240 gram boekweitmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 eetlepels kokossuiker
  • 500 ml amandelmelk
  • 3 eieren, gescheiden
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Glazuur:

  • 250 g mascarpone
  • citroenschil
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 flesje Yakult
  • ½ citroensap
  • Snufje geraspte nootmuskaat
  • Vers fruit
  • Verse munt
  • Pure ahornsiroop

Tijd

40 minuten

Niveau

makkelijk

Voedingswaarde info / 

per portie

Energie 421 Kcal
Vet 20 g
Koolhydraten 45 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit

Eiwit 15 g
Voedingsvezel 4 g