Vitaal 50 plus

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Je bent een vrouw van boven de vijftig en nog lekker vitaal. Je let op je voeding, staat volop in het leven en je beweegt voldoende. Wist je dat je dan toch wel wat extra vitamine D kunt gebruiken?  

Ouder worden

Met het ouder worden verandert het metabolisme. De stofwisseling wordt vaak wat trager waardoor er minder energie uit de voeding nodig is. Toch hebben ouderen nog wel dezelfde behoefte aan vitamines en mineralen uit de voeding. Vrouwen hebben vanaf  50 jaar zelfs meer vitamine D nodig dan mannen.

Waarom is vitamine D belangrijk voor 50 plussers

Het is fijn om actief te kunnen blijven, het liefst tot op hoge leeftijd. Daarom is het slim om goed te zorgen voor je botten en spieren. Veel bewegen, krachttraining, gezond eten én: extra vitamine D.

Tenminste, als je een vrouw van boven de 50 of een man van boven de 70 bent. Want vanaf die leeftijd adviseert de Gezondheidsraad om extra vitamine D te nemen ter versterking van de botten.

Vitamine D helpt om calcium (kalk) en fosfor uit je voeding in je lichaam op te nemen. Dit is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden. Behalve voor de botopbouw speelt dit vitamine ook een rol bij de weerstand en de werking van de spieren.

Wist je dat?

Je elke dag opnieuw botcellen aanmaakt? Vitamine D speelt een rol bij die botaanmaak. Dit vitamine verhoogt de opname van kalk in de botten en speelt zo een rol bij het behoud van sterke botten.