Er werken ongeveer 250 wetenschappers bij het Yakult Central Institute in Japan en het Yakult Europese Research Centre in Gent die zich elke dag bezighouden met onderzoek en innovatie.
In 1955 wordt dit instituut opgericht door Dr. Shirota, om onderzoek te doen naar het gebruik van bacteriën in voeding, cosmetica en farmaceutische producten. Daarnaast kijken ze ook naar de rol en eigenschappen van micro-organismen zoals de LcS. Bijvoorbeeld op het gebied van microbiologie, immunologie, biochemie, organische chemie, fermentatie- technieken en farmacie.
Het basis onderzoek, de ontwikkeling en onderzoek van stoffen voor voeding, farmaceutische producten en cosmetica en de mogelijkheden voor productontwikkeling.
In mei 2005 is het Yakult Honsha European Research Centre for Microbiology opgericht. De wetenschappers doen er onderzoek naar de darmmicrobiota van de Europese bevolking en de rol en eigenschappen van de L. casei Shirota.
Naast het uitvoeren van ons eigen onderzoek ondersteunt Yakult ook onafhankelijk onderzoek in universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra overal ter wereld om, in samenwerking met wetenschappers en gezondheidsprofessionals, tot nieuwe inzichten te komen.
Ben je gezondheidsprofessional en wil je meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van Yakult? Bezoek dan de website van de wetenschappelijke afdeling.
Niks missen van onze activiteiten? Alles lezen over Yakult en als eerste kans maken op win-acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!