Yakult onderzoeksinstituut

Yakult onderzoeksinstituut

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wetenschap zit in ons DNA

Er werken ongeveer 250 wetenschappers bij het Yakult Central Institute in Japan en het Yakult Europese Research Centre in Gent die zich elke dag bezighouden met onderzoek en innovatie.

Yakult  Centraal Instituut

In 1955 wordt dit instituut opgericht door Dr. Shirota, om onderzoek te doen naar het gebruik van bacteriën in voeding, cosmetica en farmaceutische producten. Daarnaast kijken ze ook naar de rol en eigenschappen van micro-organismen zoals de LcS. Bijvoorbeeld op het gebied van microbiologie,  immunologie, biochemie, organische chemie, fermentatie- technieken en farmacie.

Het onderzoek bestaat uit drie fasen... ​

Het basis onderzoek, de ontwikkeling en onderzoek van stoffen voor voeding, farmaceutische producten en cosmetica en de mogelijkheden voor productontwikkeling.

Het  Yakult Europese onderzoekscentrum in Gent 

In mei 2005 is het Yakult Honsha European Research Centre for Microbiology opgericht. De wetenschappers doen er onderzoek naar de darmmicrobiota van de Europese bevolking en de rol en eigenschappen van de L. casei Shirota.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek  

Naast het uitvoeren van ons eigen onderzoek ondersteunt Yakult ook onafhankelijk onderzoek in universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra overal ter wereld om, in samenwerking met wetenschappers en gezondheidsprofessionals, tot nieuwe inzichten te komen.

Ben je gezondheidsprofessional en wil je meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van Yakult? Bezoek dan de website van de wetenschappelijke afdeling.