YaYoga: Voor je lijf & lifestyle

Wil je op een makkelijke manier lekker ontspannen bewegen? Dan is YaYoga echt iets voor jou! Yoga-expert Steffi de Pous leert je veel verschillende yogahoudingen. En Yakult sportdiëtist Esther Holvast geeft je elke aflevering praktische tips over voeding en leefstijl.

Bekijk hieronder alle YaYoga afleveringen.

Kennismaken met Steffi

Steffi de Pous is yoga-instructrice, woont midden in Amsterdam en heeft een vriend en een hond. Ze leeft haar leven per dag, soms zelfs per uur maar heeft wel altijd een doel voor ogen. Op haar 18de had ze haar eerste yogales en kreeg de slappe lach toen iedereen ging ‘Ohmen’.

Daarna viel ze in slaap. Maar door een goede leraar liet yoga haar niet meer los. Steffi komt zichzelf soms flink tegen op de mat. Ze is het liefst rustig en relaxed, maar dat lukt niet altijd. Dan is het juist goed om te focussen en ontstaat er een flow. Met yoga leerde ze zichzelf beter kennen en het houdt haar fit. Ook zwemt ze elke week en doet regelmatig aan kickboksen. Ze eet meestal ‘puur’, wat ze (her)kent maar als ze ergens anders zin in heeft, dan neemt ze het ook.
Volgens Steffi zou iedereen aan yoga moeten doen, omdat het je helpt om je lekker te voelen. De tips die ze in de lessen geeft om te ontspannen kun je makkelijk zelf toepassen in je dagelijkse leven. Zoals buiten, in het vliegtuig en zelfs achter het stuur. Op een gegeven moment gaat dat vanzelf. En nee, yoga is niet zweverig, yoga is vooral rekken, strekken, relaxen en met een of twee voeten op de grond blijven staan!
Meer weten over de yogaschool van Steffi? Kijk op www.ikyoga.nl