Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Missie vanuit
onze filosofie

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Missie vanuit
onze filosofie

‘Working on a healthy society’

De filosofie van Yakult vindt z’n oorsprong in Japan, toen wetenschapper Dr. Shirota in 1935 het allereerste flesje Yakult produceerde. Gezondheid moest beschikbaar zijn voor iedereen vond hij. Dat betekent niet alleen lichamelijke maar ook mentale gezondheid.

Fysieke & mentale gezondheid

In Nederland ondersteunt Yakult daarom verschillende activiteiten die hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Ook vinden we het belangrijk om actief bij de samenleving betrokken te zijn.

Waarom? Omdat Yakult past in een goede leefstijl en we het van belang vinden actief bij de samenleving betrokken te zijn. De sociale rol die wij willen overbrengen is nog steeds voelbaar bij onze activiteiten. Lees hieronder meer over onze activiteiten.

Yakult Europe en Treedom gaan de komende drie jaar 10.000 bomen planten

Treedom is een organisatie die over de hele wereld bomen plant om de aarde groener te maken en ontbossing tegen te gaan. Tegelijkertijd zorgen ze er voor dat de boerengemeenschappen waar deze bomen worden geplant, hiervan ten volle kunnen profiteren. De opbrengst van de bomen – bijvoorbeeld fruit, koffie, cacao – is geheel voor de mensen die ze planten en verzorgen. Treedom heeft al bijna 3 miljoen bomen geplant.

Yakult Europe heeft vanaf februari 2022 een samenwerking met Treedom om de komende drie jaar 10.000 bomen te planten. Het zogenaamde “Yakult Forest (bos)” groeit met ruim 3300 bomen per jaar. Onze missie is “bijdragen aan de gezondheid en welzijn van alle mensen in de wereld”. Dat daarvoor onze leefomgeving en het milieu ook gezond moeten zijn spreekt voor zich. De samenwerking met Treedom past geheel in onze missie: we dragen bij aan biodiversiteit en herbebossing wat belangrijk is voor klimaatverbetering, en tegelijkertijd aan betere sociale en economische omstandigheden voor de mensen die de bomen verzorgen.

Kom in beweging met Yakult

Yakult promoot in samenwerking met de Atletiekunie hét programma voor de beginnende hardloper; Yakult Start to Run. Voor de juiste begeleiding naar die eerste stap. Want beweging is heel belangrijk om je fit te voelen.

Hiermee wil Yakult dat steuntje in de rug bieden om te beginnen met hardlopen. Het kleine flesje heeft namelijk een grote missie: werken aan een gezonde samenleving. Dat sluit hier perfect bij aan!

Denk jij er wel eens over om te beginnen met hardlopen? Doe je dat het liefst alleen, of juist gezellig in een groep en onder begeleiding van een professional?

Op het online beginnersplein van Yakult Start to Run vind je tips en adviezen, speciaal voor jou. Doe eerst de Yakult hardloopscan, en ontdek welke eerste stap het beste bij jou past! Benieuwd?

Kijk op www.yakultstarttorun.nl voor meer informatie.

Ook topsporters beginnen elke dag met Yakult!

In afspraak met NOC*NSF levert Yakult Nederland sinds 2012 Yakult aan Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. 

Ook kunnen voetballers bij de KNVB Campus in Zeist door ons geleverde flesjes Yakult drinken. Van topsporters wordt elke dag weer veel gevraagd en Yakult past in een goede leefstijl.

Yakult partner van FINA

Ons Japanse hoofdkantoor in Tokio Yakult Honsha is sinds 2005 officieel partner van de internationale zwembond FINA (Fédération Internationale de Natation). 

Deze sponsoring sluit goed aan bij onze filosofie ‘Working on a healthy society’. Het ondersteunen van (top)sport en een goede leefstijl neemt hier een belangrijke plaats in.

Yakult steunt Micropia

Micropia is een leerzaam museum waar de spannende en unieke wereld van micro-organismen niet alleen voor wetenschappers, maar voor iedereen zichtbaar is. 

Hier kun je kennismaken met de allerkleinste, meest succesvolle en onzichtbare organismen op aarde: microben. Bij Yakult draait het al sinds 1935 om bacteriën. Daarom past dit precies bij ons en steunen wij al sinds de opening in 2014 Micropia, de grootste microbeleving ter wereld.

Yakult hoofdsponsor Nederlands Philharmonisch Orkest

Yakult is al sinds 1993 hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest. Luisteren naar muziek is voor veel mensen een vorm van ontspanning en past daarom goed binnen onze filosofie.

Yakult & Voedselloket Almere

Yakult doneert sinds juni 2014 flesjes aan het Voedselloket (VLA) in Almere. VLA is een lokale voedselbank die circa 600 families ondersteunt met (verse) levensmiddelen. 

De verpakkingen worden door medewerkers van de VLA zelf opgehaald bij ons in de fabriek. Deze wekelijkse gift sluit perfect aan bij onze missie: Yakult gelooft niet alleen dat we goed voor onszelf moeten zorgen, maar ook dat de zorg voor anderen bijdraagt aan een gezonde samenleving.

Yakult sponsort ook de volgende stichtingen, organisaties en activiteiten:

    • Havenkomconcert, in samenwerking met de gemeente Almere
    • Japan Festival, o.a. in samenwerking met de gemeente Amstelveen
    • PDS Belangenvereniging
    • Stichting Darmgezondheid
    • Maag Lever Darm Stichting