Het Yakult flesje,
altijd herkenbaar

De opvallende vorm van het Yakult flesje is overal ter wereld hetzelfde. Zelfs het silhouet van ons flesje wordt herkend!

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het Yakult flesje, altijd herkenbaar

De opvallende vorm van het Yakult flesje is overal ter wereld hetzelfde. Zelfs het silhouet van ons flesje wordt herkend!

Eerste Yakult flesje

De eerste Yakult flesjes uit 1935 waren van glas. De flesjes werden na gebruik weer ingenomen, grondig gereinigd en hergebruikt. Een bijzonder detail is dat op die manier de basis is gelegd voor Yakult cosmetica.

Nieuw model

In de jaren ‘50 werd een nieuw model Yakult flesje geïntroduceerd. Dit officiële glazen ontwerp werd vanaf de oprichting en opening van het hoofdkantoor Yakult Honsha in 1955 in heel Japan gebruikt.

Verder aangepast...

Het flesje werd iets verder aangepast en vanaf de jaren ’60 is dit glazen model gebruikt, tot aan de introductie van het eerste kunststof flesje in 1968.

Volledig nieuw design

In 1968 werden de glazen flesjes vervangen door een volledig nieuw design. Het unieke flesje zoals wij dat nu kennen, is ontworpen door de Japanse designer Isamu Kenmochi* in opdracht van Yakult Honsha. De opdracht van Kenmochi was dat het flesje origineel van vorm moest zijn, stabiel en makkelijk vast te houden én herkenbaar over de hele wereld.

*De designer Isamu Kenmochi was in de jaren ’50 en ’60 een van de bekendste industrieel ontwerpers van Japan. Hij werd bekroond met diverse internationale prestigieuze prijzen. Een van zijn meesterwerken is de Japanse stoel ‘Kashiwado’ (1961). De stoel is onder andere te zien in verschillende Amerikaanse musea. Zijn beroemdste design is een ronde bamboe loungestoel.

Iconisch flesje

Yakult produceert over de hele wereld in elke fabriek zelf de Yakult flesjes. Zo kunnen we altijd optimale hygiëne garanderen en is de productie van de flesjes precies afgestemd op de totale productie.