Yakult aan huis in Japan

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De oprichter van Yakult, wetenschapper dr. Minoru Shirota uit Japan, wilde met zijn passie voor wetenschap en zorg voor anderen in 1935 al dat gezondheid voor iedereen beschikbaar moest zijn. Die passie is nog steeds voelbaar. Naast goede zorg voor jezelf vormt de zorg voor anderen een belangrijk deel van onze missie. Lees en bekijk hier het verhaal achter de Yakult Ladies.

Elke dag voor iedereen

Yakult wordt sinds 1963 door Yakult Ladies huis aan huis en zelfs op kantoor geleverd in Japan. Dr. Minoru Shirota, zette deze unieke en persoonlijke manier van distributie en verkoop zelf op. Op deze manier wilde hij zoveel mogelijk mensen elke dag laten genieten van Yakult.

Maar de Yakult Ladies vervullen ook een sociale rol. Ze maken een praatje met ouderen en houden een oogje in het zeil. Lees en bekijk hier het verhaal achter de Yakult Lady Yukie.

Langs gaan bij ouderen

Het begon allemaal met een Yakult Lady in Koriyama in Fukushima, Japan. Ze besloot op eigen gelegenheid Yakult producten te gaan bezorgen bij alleenwonende ouderen nadat ze had gehoord dat er iemand zomaar was overleden zonder gemist te worden. 

Inmiddels worden deze speciale Yakult Lady bezoeken in heel Japan gedaan. Sinds maart 2017 zijn er zo’n 2.700 Yakult Ladies actief die met elkaar op regelmatige basis meer dan 37.000 ouderen bezoeken. Ze doen dit op aanvraag van circa 125 lokale gemeenten en andere instellingen in Japan.

Buurtwacht

Tijdens hun dagelijkse bezorgrondes hebben de Yakult Ladies uitstekend zicht op de omgeving en is er weinig dat hen ontgaat. Zo dragen ze bij aan het gevoel van veiligheid en criminaliteitspreventie binnen de gemeente. 

Yakult Ladies werken hierin samen met 785 lokale gemeenten en politiebureaus en andere organisaties in Japan. Ze hebben zo al een aantal keren melding gemaakt van ongewone situaties bij hun klanten die zelfs tot reddingen hebben geleid. Ook buiten dat kleine flesje heeft Yakult dus belangrijke impact, wat precies past bij wat we willen bereiken in de maatschappij.

Werken aan een gezonde samenleving

Dát is onze passie! Dat betekent niet alleen fysieke maar ook mentale gezondheid. In Nederland ondersteunt Yakult daarom verschillende activiteiten die hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Ook vinden we het belangrijk om actief bij de samenleving betrokken te zijn. De sociale rol die wij willen overbrengen is nog steeds voelbaar bij onze activiteiten.  Lees hier meer over onze activiteiten