Kom kijken en proeven bij Yakult

In verband met Covid-19 zijn fabrieksbezoeken tijdelijk niet mogelijk.

In 1935 bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota de eerste flesjes Yakult in Japan op de markt. In 1994 werd Yakult voor het eerst in Europa geproduceerd, in Almere. Sinds die tijd staat hier de productielocatie voor de hele Europese markt. Het bijzondere is dat je deze fabriek zelf kunt bezoeken! Je bent van harte welkom voor een rondleiding.

Programma Yakult Tour

Yakult is een klein flesje met een groot verhaal. Wil je dit zelf ervaren? In onze fabriek kun je precies zien welke avonturen het wereldberoemde flesje Yakult al sinds 1935 heeft beleefd.

We vertellen je van alles over onze fascinerende geschiedenis en leiden je uitgebreid rond langs de verschillende onderdelen van het productieproces. Je ziet bijvoorbeeld hoe de flesjes in een razend tempo afgevuld en gedopt worden. Natuurlijk kun je tijdens de rondleiding ook Yakult proeven en ga je naar huis met een goedgevulde goodiebag.

Het totale programma in de fabriek duurt ongeveer anderhalf uur en is vooral geschikt vanaf de leeftijd van 12 jaar. Ook grotere groepen zijn van harte welkom. Neem voor aanmeldingen van schoolklassen graag eerst contact met ons op via fabrieksbezoeken@yakult.nl Het bezoek is gratis en inclusief koffie of thee. Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid. De fabriek is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.