Bedrijfsfilosofie en sponsoring

De bedrijfsfilosofie van Yakult is ‘Working on a healthy society.’ Overal ondersteunen we verschillende activiteiten. Waarom? Omdat Yakult in een goede leefstijl past en we het belangrijk vinden actief bij de samenleving betrokken te zijn.

Yakult hoofdsponsor Start to Run

Start to Run is hét programma voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken om in beweging te komen. En dat spreekt Yakult aan. Met de sponsoring van Start to Run wil Yakult deelnemers graag helpen ‘de eerste stap’ te zetten

om fitter te worden, kilo’s kwijt te raken of gewoon lekker te bewegen, Je geeft je op als individu of samen met een vriend(in) en je volgt met een groep een verantwoord beginnersschema. De professionaliteit en de landelijke dekking van de Atletiekunieclubs met enthousiaste, gemotiveerde trainers zijn dé argumenten voor Yakult om samen te werken met Start to Run.

Kijk op www.yakultstarttorun.nl voor meer informatie.

Run&Fun for ladies only

In het weekend van de Hilversum City Run is op zaterdagavond altijd de Yakult Ladies Run. Dit exclusieve sportevent is voor dames én de perfecte combinatie van samen sporten en plezier met je vriendinnen, zussen, moeder of collega’s. Yakult is hoofdsponsor van de Ladies Run. Bewegen sluit namelijk uitstekend aan bij onze bedrijfsfilosofie ‘Working on a healthy society.’

Yakult steunt Micropia

Micropia is een nieuw museum waar de spannende en unieke wereld van micro-organismen niet alleen voor wetenschappers, maar voor iedereen zichtbaar is. Hier kun je kennismaken met de allerkleinste, meest succesvolle en onzichtbare organismen op aarde: microben. Bij Yakult draait het al sinds 1935 om bacteriën. Daarom past dit precies bij ons en steunen wij wereldprimeur Micropia, de grootste microbeleving ter wereld, midden in Amsterdam.

Zuiderzee Klassieker 2016. Fietsen voor een goed doel

Op zaterdag 24 september is de zesde Zuiderzee Klassieker van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Yakult is ook dit jaar weer trotse sponsor.

Het doel van de Zuiderzee Klassieker is om met alle deelnemers nieuw wetenschappelijk onderzoek ‘bij elkaar te fietsen.’ De start en finish zijn dit keer in hartje Almere.

Volg al het nieuws ook via zuiderzeeklassieker.nl en facebook.com/zuiderzeeklassieker. Doe je mee?

Ja, ik schrijf me in

Yakult hoofdsponsor Nederlands Philharmonisch Orkest

Yakult is sinds 1993 hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest. Luisteren naar muziek is voor veel mensen een vorm van ontspanning en past daarom goed in onze bedrijfsfilosofie.

Yakult & Voedselloket Almere

Yakult doneert sinds juni 2014 flesjes aan het Voedselloket (VLA) in Almere.  VLA is een lokale voedselbank die circa 600 families ondersteunt met (verse) levensmiddelen. De verpakkingen worden door medewerkers van de VLA zelf opgehaald bij ons in de fabriek. Deze wekelijkse gift sluit perfect aan bij onze bedrijfsfilosofie, working on a healthy society.

Van Gogh Museum Amsterdam

Yakult ondersteunt sinds 2013 ook het van Gogh museum. Van Gogh had een sterke binding met Japan en het museum is door een Japanse architect ontworpen. Een museumbezoek past uitstekend in onze bedrijfsfilosofie.

Ook topsporters beginnen elke dag met Yakult!

In afspraak met NOC*NSF levert Yakult Nederland sinds 2012 Yakult aan topsportcentra en veel verschillende topsporters zoals het Nederlandse Shorttrackteam, Jong Oranje Shorttrack en Jong Oranje Langebaan schaatsen, judoka’s, roeiers, voetbalclubs zoals FC Utrecht, Almere City FC en NEC, tafeltennissers en handballers, badminton, basketbal, atletiek, turners, hockeyers, (beach)volleyballers, zitvolleybal, triatleten, (paralympische) zwemmers, waterpolo dames (hieronder op de foto), sportcentrum Papendal, RTC Drachten, wildwaterkanoër Maarten Hermans, ruiters, rolstoeltennissers zoals Ronald Vink, paralympische snowboarders, (baan)wielrennen, aangepast wielrennen, surfen, zeilen, paralympische snowboarders en rugby. Er werden vorig jaar meer dan 220.000 flesjes Yakult geleverd. Van topsporters wordt elke dag weer veel gevraagd en Yakult past in een goede leefstijl.

Yakult partner van FINA

Ons Japanse hoofdkantoor Yakult Honsha is sinds 2005 officieel partner van de internationale zwembond FINA (Fédération Internationale de Natation). Ook bij de 16de FINA Wereldkampioenschappen die in juli en augustus 2015 gehouden werden in het Russische Kazan was Yakult weer uitgebreid in beeld. Dit sponsorship sluit goed aan bij onze bedrijfsfilosofie ‘Working on a healthy society’. Het ondersteunen van (top)sport en een goede leefstijl neemt hierin een belangrijke plaats in.

Maarten Hermans: to the limit!

Yakult ondersteunt Maarten Hermans, een wildwater-slalomkanoër. Zijn motto: to the limit! Al vanaf zijn 7e jaar woont hij in een watermolen en zit hij meer op het water dan op land. ‘Hoe wilder het water hoe meer ik me op mijn gemak voel,’ zegt Maarten. Naast veel trainen volgt hij ook een studie Sportmarketing. Plezier hebben in alles wat hij doet staat voorop. ‘Je kunt alleen vroeg opstaan midden in de winter om te trainen, als je er lol in hebt.’ Hij is altijd bezig om te kijken hoe hij op een goede manier meer uit zichzelf kan halen, via voeding, balansoefeningen, yoga en mentale training. Hij heeft geen speciaal dieet maar omdat hij heel veel traint, eet hij bijvoorbeeld elke dag 30 boterhammen. Ook drinkt Maarten op aanraden van een sportdiëtist al een paar jaar Yakult en hij voelt zich er goed bij.

Kijk voor meer informatie over Maarten op zijn website of volg hem op Twitter @maarten_kano

‘’Ik ben altijd bezig om op een goede manier meer uit mezelf te halen: via voeding, balansoefeningen, yoga en mentale training. Ik heb geen speciaal dieet maar omdat ik veel train, eet ik bijvoorbeeld elke dag 30 boterhammen! Ook drink ik Yakult.’’

Yakult sponsort ook de volgende stichtingen, organisaties en activiteiten:

 

  • CCUVN
  • Brochure Joep moet poepen i.s.w.m. met Emma Kinderziekenhuis AMC en Kinderboek op Maat!
  • Havenkomconcert, in samenwerking met de gemeente Almere
  • Japan Festival, o.a. in samenwerking met de gemeente Amstelveen
  • plassen-en-poepen.nl
  • Kinder Allergie Centrum EKZ AMC
  • PDS Belangenvereniging
  • Stichting Darmgezondheid