Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en giet dit bij de verkruimelde koekjes. Meng het door elkaar, doe het mengsel in de springvorm, druk het stevig aan en maak glad met de bolle kant van een lepel.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Was een citroen en rasp de schil. Pers hierna deze en de andere citroen uit. Verhit vervolgens het citroensap en de rasp in een steelpan en voeg de suiker hieraan toe. Als de suiker is opgelost, neem je de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, roer deze door het warme citroensap en laat het vervolgens staan.
Klop met een mixer de slagroom stijf. Roer in een andere kom de mascarpone los. Snijd een (half) vanillestokje open, schraap met een mes het merg eruit en voeg dit aan de mascarpone toe. Voeg hierna ook al roerend (of mixend) de Yakult Plus en het citroenmengsel toe. Doe als laatste de slagroom erbij en meng het goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de taart garneren met wat koekkruimels, een beetje citroenraps en frambozen.
Neem (magere) kwark in plaats van mascarpone voor een minder calorierijke variant. Geen vanillestokje in huis? Vervang een deel van de suiker door vanillesuiker of voeg een theelepel vanille-aroma toe.
Liever geen gelatine? Voeg agar agar als bindmiddel toe (te koop bij o.a. de natuurwinkel).
Niks missen van onze activiteiten? Alles lezen over Yakult en als eerste kans maken op win-acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!