Roer de eidooier, amandelmelk, boekweitmeel, bakpoeder en zeezout in een grote kom. Voeg de bosbessen eraan toe en meng voorzichtig door elkaar. Klop het eiwit stijf in een middelgrote (vetvrije) kom en meng voorzichtig door het beslag.
Zet de kom opzij en meng ondertussen alle ingrediënten voor het glazuur en zet dit in de koelkast totdat de pannenkoeken klaar zijn om te serveren.
Verhit een kleine pan met ½ eetlepel olie op middelhoog vuur. Doe wat beslag in de pan en bak het ongeveer twee minuten. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak deze twee minuten aan de andere kant. De pannenkoeken moeten goudbruin zijn. Herhaal dit proces. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop, ricotta-suikerglazuur en verse bosbessen.
Eet smakelijk!
Niks missen van onze activiteiten? Alles lezen over Yakult en als eerste kans maken op win-acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!